понеділок, 22 липня 2013 р.

Здоров'я. Будемо уважні - депресія маскується під аденому простати.

Аденома простати помолодшала. Якщо років 10 тому про цю проблему у більшості випадків можна було почути від тих панів, хто розміняв вже сьомий десяток, то останім часом простата почала подавати сигнали уважності вже років на 5 раніше.
     Значна частина чоловіків починають цікавитись своїм чексуальним здоров'ям перестрибнувши своє 40-річчя і як основний аргумент цього здоров'я визначаються свій спокійний сон, що не руйнується нічними відвідуваннями туалету і своє стійке лібідо, тобто бажання. А якщо з нічним туалетом і лібідо проблеми, то... невже аденома?!!!

Виявляється - такий симптом як часті нічні сечовипускання у чоловіків часто не пов'язаний із захворюваннями простати, всупереч поширеній думці. З великою ймовірністю, він викликаний іншими причинами, які добре піддаються лікуванню. Таку впевненість висловили австралійські вчені.
 Але для початку трішечки результатів досліджень. 
Сучасні чоловіки перестають цікавитися сексом. Згідно ж з тою самою австралійськоїю статистикою, у кожного шостого чоловіка бажання виникає лише раз на місяць через сильну втому або стрес. Як зазначає The Sydney Morning Herald, щонайменше, рік вчені спостерігали більш ніж за 300-ми чоловіками.

Майже 50% учасників дослідження зізналися: у них виникає сексуальне бажання кожен день, у чверті - 2-3 рази на тиждень і у 16​​% - раз місяць або рідше. Єдине, що поки мені не вдалося з'ясувати - переважний вік опитаних.

46% чоловіків, чий інтерес в сексі зменшився за останні півроку, часто посилалися на стрес і втому. Ці питання хвилювали їх більше, ніж невдоволення партнером, проблеми в самих стосунках, прийом ліків або хвороба. Деякі чоловіки використовують стрес як розрядку після напруженого робочого дня. Але деякі, навпаки, закриваються.

Співробітники Університету Аделаїди проаналізували скарги на симптоми нижніх сечових шляхів у чоловіків і дійшли висновку, що часто їх причина не пов'язана з простатою або здоров'ям сечового міхура. Ці проблеми розвиваються у пацієнтів на тлі депресії, підвищеної тривожності, ожиріння, дихальних проблемах. Більшість з цих станів добре лікується, підкреслив провідний автор дослідження Шон Мартін.У свою чергу, виявлення справжніх причин гіперактивного сечового міхура і адекватне лікування дозволять знизити ризик розвитку цукрового діабету 2 типу та хвороб серця, говорять автори.
Отже не поспішайте бити на сполох, якщо з'явились проблеми з лібідо. В першу чергу спробуйте подолати проблеми психологічного характеру. Зрозуміло, що легше сказати ніж зробити, проте якщо "ворога" бачиш наявно, з ним легше боротись. А дійсно... чи не послати деякі свої проблеми в дупу? Та і жінки, які здатні підтримати нас у складний час існують. Мені повезло - поруч зі мною саме така... 

Результати дослідження опубліковані в онлайн-журналі Urology.

  
http://allday.in.ua/health/news.php?id=32691
http://vsenovosti.in.ua/news/0730402

Немає коментарів:

Дописати коментар