середа, 28 вересня 2022 р.

28 вресня - Національний день кави в Швейцарії.

 


28 вересня проводиться Національний день кави в Швейцарії. Ці вересневі заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Це маловідомий факт - швейцарці експортують більше кави, ніж шоколаду та сиру. Кава у Швейцарії існує вже дуже давно. Ще в 17 столітті кав'ярні в Женеві та Невшателі були знамениті, а оскільки країна являє собою плавильний котел різних культур, вона підхопила цю традицію. Кавова культура: Каву подають у швейцарських ресторанах, але тільки наприкінці трапези, у оригінальних чашках і невеликого розміру. Не замовляйте молочний кавовий коктейль у цей момент. Це так по-американськи:))
Швейцарці п'ють багато молочних напоїв на основі еспресо. Фільтрованої кави вони уникають як слабкого напою. Вони також п'ють багато "kaffee-crème", довгу каву з еспресо-машини. Вони випивають від 2 до 5 чашок на день і витрачають на каву в кафе близько 25-50 доларів на тиждень.
В ознаменування довгої та унікальної історії цього напою 28 вересня відзначається Національний день кави. Вперше цей день відзначили в Японії 1983 року, а зараз його відзначають в усьому світі як спосіб просування кави справедливої торгівлі та підвищення обізнаності про тяжке становище фермерів, які вирощують каву.


































Немає коментарів:

Дописати коментар