субота, 21 січня 2023 р.

Український КРИМ.

 

20 січня - День автономної республіки Крим. Цього дня в 1991 році більшість кримців на загальнокримському референдумі висловилися за відновлення Кримської автономії, що визначило статус Криму у складі України.

Зважаючи на волю кримців, 12 лютого 1991 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про відновлення Кримської Автономної Республіки». У період загальної ейфорії суверенізації Крим пережив чи не весь світовий досвід державного будівництва, у тому числі президентську і парламентську форми правління і період лихоліття - без Конституції і повноважень, не раз опинявся на межі міжнаціональних і соціальних конфліктів.


Але кримчанам вистачило мудрості не переступити межу і з точки зору здорового глузду побудувати конструктивні відносини з державою, між органами влади, людьми різних націй, що було необхідною передумовою для соціально-економічного розвитку.
На початку 2014-го року, зусиллями російської федерації і її агресивними діями відносно України, ці передумови було віроломно перекреслено, кримська територія окупована, а кримське суспільство позбавлене привілеїв української автономії. Український народ, що відрізняється від російського агресора своєю толерантністю, консолідувався. Почалася боротьба за мирне повернення Криму, який і зараз за діючим міжнародними протоколами є територією України. 
24 лютого 2022 року з початком великої війни, що була розпочата росією проти України стало зрозуміло, що триматись "мирної концепції" повернення Криму ми більше не будемо. Якщо доведеться, Крим буде повернуто воєнним шляхом....
Світлини, які ви зараз побачите зроблені у період, коли Крим ще не було окуповано росією. Багато фотографій присвячено фестивалю КАЗАНТИП, який знайшов собі домівку у Криму, проте після анексії став мандруючим. Наприклад - у 2022  році його було проведено на острові Фукуок у В'єтнамі...



















































Немає коментарів:

Дописати коментар