пʼятницю, 20 грудня 2013 р.

Безнога уродженка України потрапила в список найкрасивіших спортсменок світу.

24 -річна Оксана Мастерс , що займається веслуванням , цього літа потрапила в щорічний спецвипуск американського журналу ESPN - The Body Issue . Традиційно в ньому розміщені оголені фотографії найвідоміших спортсменів.
Народилася Оксана в Україні , в місті Хмельницькому. Дівчинка з'явилася на світ без ніг через генетичне відхилення , спровокованє наслідками вибуху на атомній електростанції в Чорнобилі. Батьки вирішили відмовитися від дитини -інваліда , і до семирічного віку Оксана виховувалася в дитячому будинку.
Потім дівчинку удочерила самотня американка . В "бездуховній" Америці її чекало те, що було зовсім недоступно в Україні - безліч операцій , чимала кількість протезів . Зараз у спортсменки суперсучасні роботизовані протези з технологією розпізнавання рухів. З часом дівчина серйозно захопилася веслуванням ...


                                                    Оксана Мастерс 
 «Сподіваюся, що побачивши ці знімки, люди зможуть ще раз переконатися в тому, що тіло з обмеженими можливостями теж може бути красивим», - прокоментувала Оксана Мастерс свою участь у цій фотосесії. Нас тут зворушило дві речі - перше щедрість і доброта прийомних батьків, які буквально поставили Оксану на ноги і друге - її життєлюбність, завдяки якій вона стала справжньою спортсменкою, здатною дати фору за красою та спортивностю багатьом звичайним людям.






Джерело - http://travma-life.ru/news/2198/

Немає коментарів:

Дописати коментар