понеділок, 14 липня 2014 р.

Тепер це назавжди і офіційно. Назвали зірку на честь Путіна - "Putin-Huilo!".

Пригадався мені анекдот з старо-руського епосу - "Стоїть Ілля Муромець на різдоріжжі і бачить камінь. А на ньому напис - Прямо поїдеш-вбитому бути, направо поїдеш-хворому бути, наліво поїдеш - підарасом бути" - О!!! Туди ще не іздив..., - подумав Ілля та поїхав наліво. Скоро побачив на дорозі Змія-Горинича, що лежав серед дороги та відпочивав. - Давай битися, - войовниче закричав йому Ілля. - Ілюша, та ми ж з тобою нещодавно помирилися. Схаменися, - миролюбиво відповів той. - Ні! Чудіщє поганоє! Бийся!. І почали битися. І відрубав Ілля змієві одну голову, потім другу!!! Впав Змій-Горинич на землю, та піднімає останню голову і говорить до Іллі - НУ ТИ ІЛЛЮША І ПІДАРАС!!!! Так про що це я?...

А я про те, що, відтепер і до кінця світу, люди дивлячись в небо і згадуючи назви зірок будуть достеменно знати ким був герой Росії Володя Путін.
Українські астрономи разом з міжнародними колегами на прохання Одеських активістів назвали зірку на честь Путіна - "Putin-Huilo!".
Зірку названо в рамках проекту "PALE BLUE DOT", що проводиться міжнародною організацією "White Dwarf Research Corporation" з метою підтримки астрономічних пошуків.
Небесні координати зірки: Пряме сходження: 18h 59m 47.09s, Схил: 46* 26' 44'', Зоряна величина: 11. Номер зірки у міжнародному каталозі: KIC 9696936: Зірка розташована в полі зору телескопу "Kepler" (між сузір'ям Ліри та Лебедя). Безпосередня близькість до зірок Вега (друга за яскравістю у Північній півкулі), Денеб та Альбірео допомагає у пошуку зірки з новою назвою. Зірка зафіксована в базах даних програми Google Earth, які доступні також на території Російської Федерації.
Міжнародний астрономічний каталог Kepler фіксує довічну назву зірки.


За цю інформацію я дякую другу Квітника, нашому читачеві з Канади - Семену Півню, який, як тільки знайшов це оптимістичне посилання, одразу поділився з нами.


Немає коментарів:

Дописати коментар