середу, 13 травня 2015 р.

Нове українське кіно. Вже не унікальне явище, але все ще подія.

В український прокат вийшли відразу два українських фільми. І хоча така ситуація, на щастя, перестала бути унікальною, поява різножанрового українського кіно на українських екранах все ще є подією...

 Головний герой психологічного трилера «Смертельно живий» – відомий письменник Семен (Олександр Герелес). Його життя змінюється, коли до нього починають приходити смс-повідомлення дивного змісту. 
Їх можна було б розцінювати як чийсь жарт, але все, що в них написано, здійснюється. Так триває три роки і Семен вже звик. Проте його охоплює страх, коли він отримує смс про свою швидку смерть.

Автор сценарію і режисер картини – Максим Стецков, який також виконав у фільмі одну з ролей другого плану.
Автори «Смертельно живого» називають його першим українським психологічним трилером. Вони наголошують, що картина повністю знята на українські гроші. Зйомки проходили в Києві та Чернігові та тривали усього 15 днів. А от загалом робота над фільмом розтягнулася надовго.
За словами режисера, до цього спричинилися ретельність у підборі локацій та традиційні пошуки фінансування. Також  Максим Стецков розповів, що головним джерелом натхнення для нього стали фільми Гічкока та Фінчера.
 Бюджет картини її творці не озвучують, проте після завершення прокату обіцяють розповісти і про це також.


 Зовсім іншу історію розповіли автори ліричної стрічки «Моя русалка, моя Лореляй», режисером якої є відома грузинська режисерка Нана Джорджадзе. Постановниця знаменитих «Робінзонади» та «1001 рецепта закоханого кулінара» розповідає про перше кохання.

 Спокусившись на нову машину Нюрки, 14-річний Федір вирішує одружитися з 18-річною власницею червоного автомобіля. Нюрка мріє покинути провінційне містечко і стати акторкою. Здавалося б, між наївним хлопчаком і місцевою «артисткою» нічого не могло би бути. Однак, їх захоплює невідоме обом почуття.


Головні ролі у фільмі виконали Євген Риба та Катерина Молчанова. В ролі міліціонера з’явився музикант Олег Скрипка. Кажуть, що Олег також написав та записав музику до цього фільму. Зйомки стрічки відбувалися в Одесі та Білгороді-Дністровському. Бюджет фільму становив $900 тис.
Комедійна мелодрама є спільним україно-грузино-російським фільмом. Проте наразі у прокат вона виходить лише в Україні.

 У Росії прокат стрічки не планується, через негативне ставлення до Скрипки. У Грузії, за словами продюсера картини Валерія Калмикова, прокат також не передбачений через малу кількість кінотеатрів: загалом у Грузії їх нараховується лише три.


Джерело -  http://zaxid.net/news/showNews.do?smertelne_chi_zhive&objectId=1348162

Немає коментарів:

Дописати коментар