четвер, 7 квітня 2016 р.

Кіно. Встигнути подивитись у Квітні.

Шедеври Жака Одіара, драма з Марлен Дитріх та шалена комедія Патріса Леконта – ці та інші фільми, які варто встигнути подивитись у квітні.
 Цього місяця українські глядачі матимуть змогу побачити не лише якісні фільми, що виходять в прокат, а й фестивальне кіно з Франції та Австрії. Далі докладніше...

"Друзі"


7 квітня у прокат виходить романтична мелодрама французького актора та режисера Луї Гарреля. Фільм "Друзі" для Гарреля став режисерським дебютом. Окрім цього, у своїй картині він виконав одну з головних ролей.
Картина розповідає романтичну історію закоханого актора кіно Клемена, який за будь-яку ціну прагне домогтися взаємності від Мони – продавщиці закусочної на Північному вокзалі. У Мони є таємниця, яку вона ретельно оберігає. Коли Клеман втрачає надію домогтися прихильності Мони, він вирішує звернутися до єдиного і найкращого друга Абеля. Разом двоє друзів кидають усі сили на завоювання Мони. І Абелю це вдається.



"Життя" 


14 квітня на екранах стартує біографічна драма Антона Корбейна. Нідерландський режисер відомий не лише своїми фільмами, а й, перш за все, роботою над відеокліпами для Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers і U2.
Картина "Життя" з Дейном ДеХааном та Робертом Паттінсоном в головних ролях була знята у ко-продукції Великої Британії, США, Німеччини, Канади та Австралії. Фотографу журналу "Life" Деннісу Стоку дають завдання - зробити фотографії молодого і талановитого актора Джеймса Діна.
Щоб виконати завдання, Денніс вирішує спершу зрозуміти, чи зможе своїми фотографіями передати справжню сутність Діна. Між різними за характером чоловіками зав'язується дружба, і чим більше часу вони проводять разом, тим сильніший вплив здійснює актор на фотографа.



"Ані хвилини спокою" 



Комедія французького режисера Патріса Леконта стала видозміненим кінематографічним переказом п'єси "Час тиші" Флоріана Зеллера, який виступив автором сценарію фільму.
У центрі сюжету – божевілля, яке в одну мить звалилося на паризького стоматолога Мішеля Лепру. У свій вихідний на блошиному ринку чоловік знайшов раритетну вінілову платівку і поспішав додому послухати її.
Утім саме у цей день всі наче змовились. Роботяги-іммігранти влаштували в квартирі потоп, дружина затіяла серйозну розмову про власні секрети 20-річної давнини, син привів жити в свою кімнату філіппінську родину біженців, сусіди вирішили святкувати "День сусіда", а коханка саме сьогодні хоче зізнатися в усьому дружині Мішеля.
У прокаті з 28 квітня.



ФЕСТИВАЛЬ ДОПРЕМ'ЄРНИХ ПОКАЗIВ У РАМКАХ ФРАНЦУЗЬКОЇ ВЕСНИ В УКРАЇНІ

Уже тринадцятий рік поспіль у квітні в Україну приходить Французька весна. Під час фестивалю, що триватиме протягом місяця, відбудуться музичні концерти, вистави, виставки та кінопокази. І вже перша серія фільмів - допрем'єрні покази найновіших фільмів з Франції - буде представлена українським глядачам 6-9 квітня.


"Новини з планети Марс"


Відкриє серію допрем'єрних показів комедія Домініка Молля.
Філіп Марс завжди вважав себе розсудливою, врівноваженою людиною, турботливим чоловіком, батьком, братом, порядним співробітником. Однак щось дивне стало відбуватися з його рідними і близькими: дружина перетворилася на злобну відьму, син схибнувся на вегетаріанстві, дочка марить про суперкар'єру, сестра продає за мільйони картини, на яких зображені голі батьки, і до всіх бід на роботі з'явився новий божевільний співробітник. Що залишається робити в такій ситуації нормальній людині? Можливо, зійти з орбіти?



"Зразкова сім'я"

Ще одна драматична комедія від Жана-Поля Раппно з Матьє Амальрік, Мариною Вакт та Жилем Леллушем в головних ролях. Жером Варен, який живе у Шанхаї, проїздом у Парижі. Він дізнається, що особняк, у якому він виріс, став центром конфлікту серед родичів. Жером вирішує негайно їхати туди, аби розв’язати конфлікт. Як і належить, ця поїздка повністю змінить його життя.

"Асфальт"

Це драматична комедія Самюеля Беншетрі, сюжет якої обертається навколо шістьох персонажів. Будинок в мікрорайоні. Зламаний ліфт. Три зустрічі. Чи покине Штернковтіз нарешті своє крісло та піде назустріч коханню з нічною медсестрою? Чи зможе полишений підліток Шарлі отримати роль Жанни Мейєр, відомої акторки 80-х? Та що станеться з астронавтом Джоном МакКензі, якого прихистила Мадам Хаміда, коли той впав з неба?


"21 ніч разом з Паттi"

Події комедії Арно та Жан-Марі Ларьо розгортаються в розпал літа. Парижанка Каролін, 40-річна глава сімейства, приїжджає в невелике село на півдні Франції. Їй необхідно терміново організувати похорон своєї матері, з якою вона давно не спілкувалася. На місці вона знайомиться з безтурботною Патті, яка любить розповідати про свої любовні пригоди з місцевими чоловіками. Поки вся долина готується до традиційного свята, тіло матері Каролін таємничим чином зникає.


Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Де: кінотеатр "Київ" - Київ
      кінотеатр "Родина" - Вінниця


ТИЖДЕНЬ АВСТРІЙСЬКОГО КІНО – 2016

14 квітня у Києві розпочнеться фестиваль фільмів з Австрії. Вже п'ятий рік поспіль в Києві "Тиждень австрійського кіно" збирає найяскравіші і резонансні картини австрійських режисерів останніх років.
У перший день фестивалю глядачі побачать класику німого кіно з Марлен Дитріх 1927 року.

"Кафе "Електрик" 

Знята у 1927 році німа драма режисера Густава Ушицкі з Марлен Дитріх в головній ролі розповідає історію героїв кафе "Електрик". Тут зустрічається найрізноманітніша публіка: від сутенерів та повій до поважних бізнесменів. Тут проводить свої вечори альфонс Фердл. Тут же будівельний магнат Гетлінгер святкує успішну угоду зі своїм партнером, "відриваючись" з місцевими дівчатками.


"Серед сліпих. Екстремальне життя Енді Хольцера" (2015)

Документальний фільм Єви Шпрітцхоффер заснований на досвіді й історії головних героїв. Картина досліджує ставлення нашого суспільства до сліпоти. Це подорож у світ, відокремлений від нашого тільки одним органом чуття. У чому різниця цих світів? Чим вони схожі?
Головному героєві Енді Хольцеру 46 років, і він перший незрячий європейський альпініст-професіонал. Інший протагоніст - сліпий співак Георг Нуссбаумер, що представляв Австрію на пісенному конкурсі "Євробачення" в 1996 році. Вони сприймають світ зрячих і сліпих зовсім
по-різному.



"Красуня" (2015)

Романтична мелодрама від Домініка Гартля розповідає про 15-річну Шарлотту. Після розлучення батьків вона вперше дізнається, що кохання може приносити людям біль. Але коли Шарлотта зустрічає двох хлопців - нерозлучних друзів Шульцера і Карло, -  виявляє, що любов час від часу буває і хаотичним безумством.


"Один із нас" (2015)

Штефан Рiхтер представляє соціальну драму, засновану на реальних подіях. Величезний супермаркет - єдине місце соціалізації для жителів промислових передмість Австрії. Це місце, де 14-річний непосидько Джуліан зустрічає невдаху Марко. Одного разу вночі юнацький максималізм примушує їх вдертися до супермаркету. Коротка мить свободи і куражу призводить до загибелі Джуліана серед полиць з продуктами.


 ЖАК ОДІАР. ТРИ ШЕДЕВРИ 




"Французька весна в Україні" підготувала насичену програму, і не обмежилися одною серією показів на початку місяця. У низці кіноподій пройде і показ фільмів сучасного метра французького кінематографу, володаря "Золотої пальмової гілки" Канн-2015, багатьох премій "Сезар", номінанта на "Оскар" Жака Одіара.

"Пророк"

Кримінальна драма, що вийшла на екрани в 2009 році, завоювала 15 престижних нагород міжнародних кінофестивалів, серед яких Гран-прі Каннського кінофестивалю та 9 премій "Сезар". Фільм оповідає складну історію 19-річного арабського юнака Маліка.
Хлопець опинився в складних умовах французької в'язниці: ззовні в нього нема рідних, а в тюрмі – друзів. Він змушений виконувати низку небезпечних завдань, які йому доручає місцева банда корсиканців, що керує в'язницею. Однак Малік швидко освоюється в незвичному для себе світі та починає виношувати власні плани.


"Іржа та кістка"

Сильна та зворушлива історія з Маріон Котійяр та Маттіасом Шонартсом в головних ролях знята в 2012 році за однойменною збіркою оповідань Крейга Девідсона. Фільм номінувався на "Золоту пальмову гілку" та "Золотий глобус".
Коли Алі з п'ятирічним сином залишився без житла та грошей, він вирішив переїхати на південь Франції до своєї сестри. Тут він знайомиться зі Стефані – дресирувальницею косаток.
Вистава, яка закінчується трагедією, змінює життя Стефані назавжди. Жінці ампутують ноги. І Алі, не проявляючи ані жалості, ані співчуття, допомагає їй почати все знову.



"Діпан"

Фільм-тріумфатор Каннського кінофестивалю 2015 року розповідає про бойовика "Тамільських тигрів", який тікає зі Шрі-Ланки після завершення громадянської війни. Щоб отримати притулок у Франції, він видає незнайому жінку з дитиною за свою сім'ю. Троє втікачів оселяються у передмісті Парижа і поступово зближуються.

Джерело -  http://espreso.tv/article/2016/04/04/kino_proty_popsy_kvitnevi_premyery_yaki_varto_podyvytys

Немає коментарів:

Дописати коментар