середу, 3 квітня 2019 р.

Від лазерного АК-47 до цифрового револьвера - найіноваційніша зброя світу.



Ще кілька років тому таку зброю можна було побачити тільки у фантастичних голлівудських бойовиках. Сьогодні ж деякі країни планують її масове використання і навіть проводять перші випробування. Ми зібрали п'ять прикладів найтехнологічнішої зброї в світі.

"Лазерний АК-47"

Китайські інженери створили штурмову гвинтівку ZKZM-500, яка стріляє руйнівним лазерним променем. Світловий постріл здатний вражати ціль з кілометра, запалювати об'єкти і спалювати шкіру людини. Винахід належить Сіаньскому інституту оптики Китайської академії наук і його вже прозвали "лазерним АК-47".

Повідомляється, що постріл такої лазерної гвинтівки повністю безшумний і невидимий, водночас промінь настільки потужний, що зможе прошити бензобак або пошкодити сітківку ока. Вартість такої зброї становить приблизно $15000.

Варто зауважити, що, згідно з Протоколом Організації Об'єднаних Націй щодо засліплювальної лазерної зброї і Женевської конвенції, заборонено використовувати зброю спрямованої енергії (лазер), яка спричиняє необоротну сліпоту або завдає каліцтва людям.
Гуманніше застосування лазера знайшли у військово-морських силах США. Їхню надточну лазерну зброю потужністю до 30 кВт можуть використовувати як для виведення з ладу систем управління ворожих машин, так і для завдавання їм фізичних ушкоджень.
У перспективі така система може бути дуже популярною для знищення безпілотних цілей, адже вартість одного світлового удару становить всього один долар.
Цифровий револьвер


Одна з найпередовіших розробок, що об'єднує IT-технології та вогнепальну зброю, належить німецькій фірмі Armatrix.
Їхній пістолет неможливо буде використовувати проти самого власника.
Стрілець, який хоче скористатися зброєю, повинен надіти спеціальний годинник, щоб він постійно був за декілька сантиметрів від спускового гачка. Якщо система не виявить годинника, на рукояті загориться червоний попереджувальний сигнал і пістолет заблокується.
Armatrix пропонує свою технологію в парі як зі звичайними 9-міліметровими пістолетами, так і з крупнокаліберними револьверами.
Вартість одиниці – від €7000.

Комп'ютеризований гранатомет


Гранатометний комплекс XM-25 CDTE – спільна розробка американських і німецьких компаній.
Особливістю зброї є 25-міліметровий комп'ютеризований гранатомет і вбудований у снаряд обчислювальний блок. Технологія дає змогу підривати снаряд у безпосередній близькості від противника, заздалегідь програмуючи дистанцію і час детонації.
Вартість одного зразка сягає $35000. Military.com пише, що що зброю застосовувала американська армія в Афганістані у 2010-му.

Осліплювальна гармата


PHASR – персональна гвинтівка зупиняльної і дратівної дії. Ще одна розробка міністерства оборони США, в якій використано лазер.
На відміну від китайського автомата, PHASR завдає фізичних каліцтв і розроблений для того, щоб тимчасово засліпити противника.
Використання такої зброї не заборонено ООН, оскільки воно не становить серйозної загрози зору людини.
PHASR також оснащений далекоміром, щоб можна було налаштувати силу лазерного променя і не нашкодити очам противника зблизька.

Гвинтівка з розумним прицілом


Техаська компанія Trackingpoint розробила складну оптичну систему, завдяки якій вам неможливо буде промахнутися повз мішень.
На кшталт управління комп'ютерною мишею спершу вам потрібно позначити вашу ціль спеціальним червоним тегом. Після цього, якщо зброя у бойовому режимі, вам варто звести діючий цифровий приціл з червоною крапкою і тієї ж миті відбудеться постріл.
Повідомляється, що гвинтівка здатна вражати цілі на відстані від 900 метрів, що є складним завданням навіть для професійних снайперів.
Цінник на таку гвинтівку стартує від $22000.

Автомат-амфібія

Автомат двосередовищний спеціальний, був розроблений у Росії і призначений для ведення вогню під водою.
Зброя має режими стрільби вода/повітря і має максимальну дальність стрільби 18 метрів – на глибині 20 метрів, і 25 метрів – на глибині 5 метрів.
Для підводної стрільби можна використовувати як спеціальні, так і звичайні патрони калібру 5,45 мм.
Недоліки - слабка прицільність,  дальність дії під водою, пристрій автомата має низьку ефективність стрільби у повітрі і має невеликий ресурс.

Немає коментарів:

Дописати коментар