четвер, 5 вересня 2024 р.

Чому "бадмінтон" став кодовим словом для сексу???

 

Бадмінтон здається цілком невинною спортивною грою, але міністерство освіти Гонконгу ненавмисно надало йому геть нового значення.

У навчальних матеріалах, опублікованих минулого тижня, у розділі під назвою "Підлітки та інтимні стосунки" для 3 класу середньої школи (приблизно 7 чи 8 за українською системою освіти) дітям, які хочуть зайнятися сексом, пропонують натомість "пограти разом у бадмінтон".


Матеріали містять форму під назвою "Мої зобов’язання", де молодих коханців спонукають пообіцяти дотримуватися "самодисципліни, самоконтролю та опиратися спокусі порнографії".

Просвітницька брошура викликала чимало подиву та критики за неадекватні поради. Але чиновники захищають своє рішення.



Тим часом соціальні мережі заполонили жарти про "гру в бадмінтон".

"Friends with benefits (дружба з бонусами) тепер означає дружба з бадмінтоном?" - жартує автор коментаря в інстаграмі, який набрав понад тисячу лайків.

"Англійською: Netflix і відпочити? Кантонською: пограти в бадмінтон разом?" - цей допис у фейсбуку поширили понад 500 разів.

Навіть олімпійська бадмінтоністка Цзе Ін Сует не втрималася від коментаря.

"Усі призначають зустріч, щоб пограти в бадмінтон. Чи справді всі так люблять бадмінтон?" - написала вона у Threads, додавши до допису усміхнений емодзі.

Форма із листом-зобовʼязанням бути стриманим у романтичних стосунках


У багатьох виникли сумніви й щодо практичності цих порад.

Місцева депутатка Дорін Конг сказала, що матеріали свідчать про те, що міністерство освіти не розуміє психології молодих людей. Зокрема, вона розкритикувала пораду "пограти в бадмінтон" як нереалістичну.

"Якщо це вже сталося, де взяти ракетку?" - запитала вона.



Томас Танг, який любить пограти у бадмінтон на дозвіллі, стривожений жартами і раптовим сплеском інтересу до цього виду спорту.

"Раніше це була лише гра, але тепер, якщо ви запрошуєте людей пограти в бадмінтон, вони починають сміятися", - каже він. На його думку, іронія полягає в тому, що бадмінтон насправді був хорошим способом познайомитися з хлопцем чи дівчиною.



У порадах міністерства освіти вчителям також сказано, що одна із цілей програми статевого виховання - допомогти учням справлятися з сексуальними фантазіями та імпульсами, і що програма не мала на меті заохочувати молодих людей до романтичних стосунків чи сексуальної поведінки.

Серед тем, які вчителям пропонують обговорити з молодими людьми, поради "одягатися належним чином, щоб уникати візуальної стимуляції від сексуально привабливого одягу", а також "рішуче відмовлятися від сексу до шлюбу", якщо вони не можуть впоратися з "наслідками дошлюбного сексу".



Міністерка освіти Крістін Чой твердо відкинула критику.

"Ми хочемо захистити підлітків", - сказала вона, пояснивши користь настанов міносвіти та додавши, що займатися сексом з неповнолітніми заборонено.

Її підтримав політик Джон Лі, який сказав, що хоча можуть бути різні думки щодо освіти, уряд відіграє "провідну роль у визначенні суспільства, яке він прагне побудувати".

Але для Генрі Чана, батька 13-річної дівчинки та 10-річного хлопчика, ці зусилля виглядають безглуздими.

"Уряд Гонконгу завжди далекий від життя. Вони роблять із себе дурнів", - сказав він.

"Статевим вихованням наших дітей будемо займатися ми з дружиною. Я не розраховую, що це зроблять школи чи уряд".

https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cdrlenm2g4do

Від редакції: Батько Генрі Чан має занадто оптимістичні сподівання. Хто з тих, хто має вже дорослих дітей і читає цей текст зможе похвалитися успішною комунікацією зі своїми дітьми щодо сексуальних питань??? Такі випадки вочевидь є, але це винятки, які передусім говорять не про "успішність" процесу виховання батьками, а про обставини, які склались таким чином, що дитина вважала за можливе говорити про це зі своїми батьками. У тотальній більшості випадків діти отримують сексуальну інформацію з доступних їм джерел (друзі, кіно,література, книги, статті в неті, блогери тощо). Батьки у цьому переліку стоять на останньому місці.





































Немає коментарів:

Дописати коментар