середу, 7 серпня 2013 р.

Особистість. Дмитро Гройсман - Правозахисник. ЛЮДИНА.

Дмитро Гройсман
Я не мав честі знати його особисто... Хтось з моїх знайомих адвокатів стверджував, що його правозахисні справи - відпрацювання іноземних юридичних грантів, чув що його, у переважній більшості, "недолюблювали" судді, прокурори та "мєнти", читав, що він займався справами осуджених та біженців, сміявся над недолугими судовими засіданнями проти нього по так званій "порно-справі", розумів, що для нашої державної структури такі люди - чиряк на доглянутій дупі, радів тому, що у відносно невеликій Вінниці його стараннями було засновано відому на всю країну "вінницьку правозахисну групу"... Проте є речі чи дії , що говорять за людину більше ніж сторонні розмови та чутки...

Для мене особисто таким "лакмусовим папірцем" виявилось повідомлення відомої української адвокатки Тетяни Монтян (заочно поважаю), яке вона розмістила на своїй сторінці на Facebook після смерті Дмитра, що сталася 5 липня ц.г через серцевий напад. Дмитру було 41.
Під час виборчої компанії в український парламент, Гройсман був першим, хто пожертвував свої невеликі кошти на виборчу діяльність Монтян. Тепер почитайте, будь-ласка, як Дмитро прокоментував цю свою позицію...
Тетяна Монтян
"1. Тому що мені, як правозахисникові, потрібні парламентарі, які здатні чути і адекватно сприймати ініціативи громадськості щодо вдосконалення законодавства в галузі прав людини. Якщо Монтян і без депутатського статусу вдавалося доводити депутатам свою правоту і домагатися відповідних рішень у питаннях, які становлять суспільний інтерес, то нехай краще вона вже отримає свій мандат і робить це ще ефективніше.

2. Тому що Монтян не буде штовхатися "на камеру", а коли треба буде - дасть прочухана, якщо опоненти проявлять агресію або очевидну людську підлість.

3. Тому що Монтян ніколи не принизить себе тим, що віддасть комусь свою картку для голосування чи сама проголосує за іншого депутата. Думаю, що в радіусі 3-5 метрів від депутатського місця Монтян конпкодави наражатимуться на наслідки, описані вище в п.2.

4. Тому що Монтян не стане ніяковіти та чухати мотню, якщо треба буде підвестися і негайно поїхати у СІЗО чи колонію, аби з використанням повноважень депутата задокументувати факти катувань чи їнших проявів свавілля.

5. Тому що Монтян - воїн, а не барига, і не стане займатися бізнесом, отримавши депутатські повноваження; не стане тушкою, а буде обслуговувати виключно своїх виборців, відправляючи олігархів і інших маніпуляторів депутатським волевиявленням у пішу еротичну подорож на три відомі літери."

  
Чи варто щось коментувати? 

Спокою Душі Твоїй Дмитре...і миру твоїй сім'ї...

 

Немає коментарів:

Дописати коментар