вівторок, 19 листопада 2013 р.

Нове українське кіно. "Поводир" - Олесь Санін.

Власне кажучи, стрічка «Поводир» українського режисера Олеся Саніна мала бути готова до прем`єри ще у вересні. За словами Олеся,  фільм мали представити як окрему подію для українського глядача. «Я поки не дуже великий фанат фестивальної діяльності. Та й "Поводир " - прокатна картина. Тож на фестивалі подаватимемося, але   принципово, щоб цей фільм побачив український глядач, і щоби для цього були найкращі умови», - розповів Олесь Санін.
На цей момент відомо, що у зв'язку з необхідністю довести фільм до певних якісних  вимог, початок його демострації перенесено на весну 2014 року.
«Поводир» знімали із залученням 100-відсоткового держфінансувавання. Тож по завершенні виробництва саме Держкіно оголосить тендер та обере дистрибутора для прокату на конкурсній основі.


                      ПОВОДИР, або КВІТИ МАЮТЬ ОЧІ


В основі сюжету фільму – мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музиканта.
Події фільму відбуваються на початку 1930-х років в УРСР у драматічні часи індустріалізації, колективізації, голодомору та знищення інтелігенції.
Американский підприємець Майкл Шемрок разом зі своїм десятирічним сином Пітером приїздить до Харкова. У США – депресія, злидні, тому Шемрок планує виміняти в Союзі трактор на зерно. 
Майкла з сином зустрічає спеціаліст по роботі з іноземцями на ім’я Володимир, який робить підприємцю надзвичайно вигідну пропозицію – Майкл залишається в Радянській Україні, отримує добру роботу, але за це має називати себе американським комуністом, який приїхав будувати тракторний завод. Так Майкл із сином стає частиною радянської пропаганди.
Під час святкування з нагоди випуску першого трактора, один з керівників республіки нишком передає Майклові секретні документи про заплановані в Україні репресії і просить передати їх британському журналісту на ім’я Гарет, який працює у Москві. Наступного ранку, по дорозі на вокзал, Майкл ховає папери у книжці Пітера. Але в поїзді на Майкла нападають, і хлопчик стає випадковим свідком убивства батька. Пітеру дивом вдається втекти від переслідувачів – завдяки сліпому бандуристу Івану Кочерзі.
Органи безпеки у Москві фабрикують справу про вбивство “американського комуніста в Харкові”, звинувачують у цьому місцеве партійне керівництво та починають репресії. Володимир отримує наказ за будь-яку ціну знайти хлопчика і документи.
Тим часом Пітер пристає до сліпця і стає його поводирем. Разом з кобзарем, подорожуючи Україною, хлопець дуже швидко дорослішає, переживає радість і тугу, пізнає горе і смерть, знаходить дружбу і розуміє, що таке відданість…
Взимку 1934 року сліпця Івана Кочергу разом із іншими кобзарями страчують під Харковом. Пітер лишаться єдиним живим свідком тих трагічних подій…
 
Головні у фільмі ролі зіграли:
Серед акторів Вам також приємно буде побачити письменника та драматурга Олександра Ірванця, який на день прем'єри обов'язково напише у Facebooці якесь віршоване промо, та шляхетну співачку Джамалу.

Отже знову наберімося терпіння та дочекаємось свіжого українського кіна. Будемо сподіватись, що наші очікування нарешті будуть премійовані.

А ось і офіційний трейлер фільму.
Дізнався з -  http://povodyr.com/en/index.html
 http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%80,_%D0%B0%D0%B1%D0%BE_%D0%BA%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%B8_%D0%BC%D0%B0%D1%8E%D1%82%D1%8C_%D0%BE%D1%87%D1%96
 http://www.telekritika.ua/kontekst/2013-06-27/82865
 http://www.youtube.com/watch?v=WkXHrG3X8w0

Немає коментарів:

Дописати коментар