пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Всі хвороби від нервів?

Психосоматика - наука, яка займається дослідженням взаємозв'язку психіки людини і фізіологічних процесів, що протікають в організмі. Коли психіка страждає, все тіло гостро на це реагує не тільки хворобами, але і болем різного характеру. Дізнайся, чому той чи інший орган тебе турбує, і розберися в собі. Людський організм - дивовижна система, в якій все пов'язано ...

 1. Головний біль
  Якщо ти постійно знаходишся в стресі і відчуваєш серйозні перевантаження - не дивуйся, що в тебе болить голова. Кращий спосіб перемогти головний біль - займатися розслаблюючими практиками, наприклад, медитацією або йогою. Доктор Крістіан Петерсон наполягає на тому, що потрібно стежити за гармонією емоційного стану, і головний біль відступить.

 2. Шия

 Людина, яка не може себе пробачити за щось, скаржиться на біль в області шиї. Тягар провини паралізує це місце, від самоїдства і докорів сумління потрібно позбавлятися в терміновому порядку. Щоб біль в шиї пройшла, потрібно вчитися приймати світ таким, яким він є, у всіх проявах. Лорі Д'Аскензо, лікар-хиропрактік-кинезіолог, рекомендує прощати себе і оточуючих - це піде на користь твоєму самопочуттю.


 3. Плечі
 

Хіропрактик Ріс Кітсон пояснює, що плечі - зона, куди лягає вся відповідальність і турботи, що супроводжують людину. Кращий засіб проти болю в плечах - розділити тягар турбот з близькими, перестати все тягнути на собі.






4. Біль у верхньому відділі спини
 

Ця зона відповідає за любов, її отримання або віддачу. Ронда Дегаст, тренер і практик у саморозвитку, вважає, що при болях в цьому місці пора зайнятися своїми відносинами з людьми, постаратися привести в баланс процес обміну енергіями. Отримувати любов і віддавати її потрібно рівномірно.


 5. Поперек
 

Нижня частина спини відповідає за фінансові справи, так що якщо ти незадоволений своїм матеріальним становищем, не дивуйся, що поперек частенько болить. Доктор Марк В. Тонг попереджає: якщо гроші не дають тобі спокою ні вдень ні вночі, ти мало заробляєш або дуже багато витрачаєш, це загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. Постарайся розумно налагодити свої відносини з грошима.
























 6. Лікті
 

Алан Фогель в журналі «Психологія сьогодні» заявляє, що лікті - відображення того, наскільки ти жорстокий зі зовнішнім світом. Будь добріше, йди на компроміси, і ця область не буде в тебе хворіти.





 7. Руки
 

Через руки відбувається більшість взаємодій із зовнішнім світом. Лорі Д'Аскензо стверджує, що біль в руках свідчить про нестачу спілкування з людьми або його надлишок. Всього має бути в міру, пам'ятай про це.


 8. Стегна
 

Стегна відповідають за рух вперед, у майбутнє, впевнена хиропрактик Барбара Кларк. Не бійся змін, подивися в очі тим подіям, що тебе чекають, і біль у стегнах не буде тебе хвилювати. Бути гнучким і відкритим для всього нового - запорука міцного психічного і фізичного здоров'я.


 9. Коліна
 
Коліна відображають проблеми з самооцінкою. Якщо людина незаслужено принижує себе або підносить своє его над іншими, неприємностей з колінами йому не уникнути. Лоренс Мічел, фахівець з нетрадиційної східної медицині, пропонує ставитися до себе з гумором і любити своє его.







 10. Ікроножні м'язи
 
Образи і заздрість концентруються саме в цьому місці. Доктор Лаура Перрі радить відмовитися від переживання цих негативних емоцій і жити зі світом в душі, тоді ніяка м'язова напруга не буде завдавати тобі дискомфорт.














 11. Кісточки
 
Задоволення перемагає біль! Кісточки - якраз такий випадок. Біль в цій частині тіла свідчить про те, що ти не вмієш розслаблятися і насолоджуватися моментом. Джулі Дуглас, автор безлічі книг із самопізнання, рекомендує на позбавляти себе заслужених нагород і по максимуму радіти життю.




















 12. Стопи
 
Якщо у тебе болять стопи, пора навчитися відпускати негатив і проблеми, перестати зациклюватися на поганому. Психолог з Каліфорнії Адаобі Аніджей вважає, що потрібно цінувати кожну позитивну дрібниця, а на серйозні проблеми звертати увагу поменше, і вони розчиняться.













 Коли ти терпиш емоційний біль, тіло сильно страждає. Навіщо заподіювати шкоду самому собі? Тільки від тебе залежить, як реагувати на ті чи інші обставини. Щоб життя було комфортним, достатньо не збирати в собі зла і концентруватися на чомусь позитивному. Спробуй мислити не так, як звик, у тебе вийде! Тіло і психіка будуть здоровішими, а адже це так важливо ... Покажи друзям цю інформацію, їм варто знати, до чого призводять образи на світ і самого себе!



Джерело -  http://takprosto.cc/pochemu-bolyat-chasti-tela/

Немає коментарів:

Дописати коментар