четвер, 21 вересня 2017 р.

Наше Право! Перелік безкоштовних послуг Укрзалізниці.

Дуже рідко співробітники залізниці розповідають пасажирам, що насправді існує цілий ряд послуг, які не будуть коштувати вам ні копійки. А таких, виявляється, як мінімум вісім! Візьми цю інформацію собі у закладки.


Як показує практика, до 90% опитаних не в курсі, які права вони мають, тому пропонуємо ознайомитися з їх повним переліком:

1. Зміна часу виїзду.
Якщо ви придбали квиток, а потім плани змінилися (на кілька годин або днів), то можете сміливо звертатися в касу, вам змінять рейс без доплати. Але тільки при наявності вільних місць.
2.  Право на запізнення. 
Не поспішайте викидати квиток в сміттєвий бак, якщо прибігли на платформу тоді, коли поїзд дав останній гудок: у вас є цілу добу, щоб відновити документ і пересісти на інший.
3.  Помилка в даних. 
При покупці в інтернеті дуже часто ми можемо випадково вказати невірні цифри або букви, але навіть якщо одна найменша деталь не сходиться, а ваші документи в порядку, в вагон вас пустити зобов'язані.
4. Пересісти на нижню полицю.
Везете при собі ручну поклажу, але не хочете дертися нагору? Просіть помінятися, а в разі відмови, звертайтеся до провідника: ви не повинні терпіти незручності.
5.  Собака-провідник. 
Люди, у яких проблеми із зором або незрячі з певних причин, можуть вільно їздити з тваринами, на них навіть не треба оформляти документи. Досить буде нашийника і намордника.
6.  Зійти з поїзда раніше без втрати квитка.
Пасажиру дозволено зупинятися в дорозі не більше, ніж на 10 діб, з продовженням терміну дії квитка. Попросіть касира про спеціальному штампі в документах, але постарайтеся зробити це в найближчі три години.
7.  Туалет. 
На вокзалі він для вас - безкоштовний. Хтось скаже протилежне, не вірте, покажіть квиток (електронний теж згодиться), і пропустити повинні без проблем.
8.  Допомога провідника. 
Співробітники УЗ можуть вас забезпечити всіма дрібницями, якщо ви про це попросите: наприклад, склянкою, ложкою, ліками, настільними іграми, набором голок і ниток або навіть предметами догляду за одягом.
 Джерело - http://expres.ua/news/2017/09/20/263017-perelik-bezkoshtovnyh-poslug-ukrzaliznyci
Дуже рідко співробітники залізниці розповідають пасажирам, що насправді існує цілий ряд послуг, які не будуть коштувати вам ні копійки. А таких, виявляється, як мінімум вісім
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2017/09/20/263017-perelik-bezkoshtovnyh-poslug-ukrzaliznyci

Немає коментарів:

Дописати коментар