четвер, 15 лютого 2018 р.

Metallica оголошено лауреатами премії Polar Music Prize 2018 року.

Metallica

Гурт Metallica був названий одним з одержувачів цьогорічного Polar Music Prize.
Ця премія справедливо розцінюється як одна з найпрестижніших музичних нагород.
Polar Music Prize - це міжнародний музичний приз, який "відзначає впливовість та важливість музики".
  Щорічно комітет з 12-ти осіб обирає двох лауреатів премії. У цьому році разом з Metallica це Національний музичний інститут Афганістану (ANIM) та його засновник і директор д-р Ахмад Сармаст.

Metallica та ANIM
отримають свої нагороди на урочистій церемонії та бенкету в Гранд-готелі Стокгольма Його Величності короля Карла XVI Густафа Швеції у четвер, 14 червня 2018 року під час прямої трансляції на шведському телебаченні. Кожен з двох переможців також заробив великі призові гроші - один мільйон шведських крон (близько 89 500 доларів).

Пояснюючи, чому саме Metallica отримує свою нагороду, Комітет Polar Music Prize пише: "Можливо це не емоційні потрясіння Вагнера та неймовірна мелодійність Чайковського проте їх музика настільки фізична і енергійна, але при цьому дуже доступна. Через віртуозність виконання та використання надзвичайно прискорених темпів, Metallica поставила рок-музику на місце, якого ніколи раніше не було. У сучасному світі завдяки Metallica, як підліткова спальня, так і концертний зал можуть бути перетворені в Вальгалу (вічна спочивальня Воїнів).” (прим.Квітника Як на мене трішечки сумнівне та дивне порівняння - https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BB%D0%B0)
"Сила безкомпромісних альбомів групи допомогла мільйонам слухачів перетворити свої почуття у суперсилу".

Metallica
 
Марі Ледін, керуюча директор премії Polar Music Prize, зазначила: "Ми вважаємо, що наші два одержувачі, хоча і з дуже контрастних світів, проте служать прикладом місії Polar Music Prize, а саме честі музикантів та музичних організацій, чия робота допомагає людям з ріними поглядами жити разом. Metallica люблять та захоплюються мільйони фанатів хард-року по всьому світу. Д-р Ахмад Сармаст заснував Національний музичний інститут Афганістану, щоб відновити радість та силу музики для життя дітей. Робота ANIM з молодими людьми та “втраченими” дітьми є справді надихаючою ".

Відтепер "Металіка" потрапляє в чудову команду лауреатів Polar Music Prize, таких як - Чак Беррі, Пітер Габріель, Пінк Флойд, Лед Цеппелін, Б. Кінг, Боб Ділан, Брюс Спрингстін, Енніо Морріконе, Сінг і Пол МакКартні.

Ларс Ульріх сказав: "Отримання премії Polar Music Prize - неймовірна річ. Це вдячне підтвердження того, що Metallica зробив за останні 35 років. У той же час, ми відчуваємо, що перебуваємо на вістрі часу, незважаючи на прожиті роки. Велике спасибі."

Джеймс Хеттфілд прокоментував подію ще більш емоційно: "Мені дуже сподобалося бути у такій чудовій компанії з тими, хто прийняв Polar Music Prize. Особисто я і Metallica вдячні... тому, що це є частиною нашої спадщини, нашої історії. Дякую."

Роберт Тружільо також зазначив: ""Це неймовірно, щоб таким чином бути визнаним і шанованим, для мене це дуже престижно. Сподіваємося, що це надихне молодші покоління музикантів зберегти музику живою ".

Кірк Хамметт додає: "Це багато для мене, тому що ми опинились у списку дуже відомих виконавців та музикантів, яких я поважаю. І це визнання роботи, яку ми зробили. Я знаю, наскільки це важливо і скільки це честі ".

Довідка - Музична премія була Polar Music Prize заснована в 1989 році пізніше публіцистом ABBA, ліриком та менеджером Стигом Андерсоном, який також був співзасновником шведської звукозаписної компанії Polar Music.


Metallica
Джерело - https://www.planetrock.com/news/rock-news/metallica-announced-as-2018-polar-music-prize-laureates/

Немає коментарів:

Дописати коментар