середу, 28 жовтня 2020 р.

"Все моє навчання - старі чорно-білі фільми по суботах" Світлини Майстра. Вінсент Пітерс (Vincent Peters)

Вже протягом більше 20 років Вінсент Пітерс (Vincent Peters) входить в число кращих професіоналів у своїй справі, але при цьому він неймовірно скромний. Фотограф родом з Бремена. У 1980-х роках під час подорожі по Таїланду він почав робити знімки, які пізніше опублікували в журналі GEO. У 1989 році переїхав до Нью-Йорка де став працювати помічником фотографа. Незабаром Пітерс вирішив розвивати власні творчі проекти, відійшов від комерційної фотографії та сфокусувався на художній фотографії.
Його роботи виставлялися по всій Європі і публікувалися в численних міжнародних виданнях. У 1990 році Вінсент повернувся до модної і рекламної фотографії, а також до зйомки портретів знаменитостей.
Пітерс вважає за краще знімати на плівку. Він ніде не вчився, але геніально використовує світло. В одному з інтерв'ю він сказав, що на те, як він вибудовує світ, вплинув фільм «Викрадачі велосипедів» (Ladri di biciclette, 1948 року народження). «Я взагалі ніде не вчився. У Східній Німеччині у нас працювало три телеканали. У суботні вечори на першому каналі показували старі чорно-білі фільми. В цьому і полягало вся моя освіта », - згадує Пітерс.

У його роботах чуттєвість поєднується з рисами класичної фотографії. Улюблена тема - жінки. Їм Пітерс і присвятив книгу «Приватне» ( «Personal»). До видання увійшли портрети і ню фотографії таких знаменитих красунь, як Пенелопа Крус, Лінда Євангеліста та Ірина Шейк.

Зараз фотограф живе на Ібіці, регулярно працює в Парижі і Лос-Анджелесі.

«Я традиціоналіст, - говорить Пітерс. -Ви бачили фільм Вуді Аллена "Північ у Парижі"? Там головний герой на кшталт мене. Я блукаю по Парижу, сподіваючись зустрітися з кимось, хто жив 100 років тому. Те, що ви бачите в моїх зображеннях, це ностальгія по світу, в якому більше зернистості. Сьогодні все таке цифрове ».



























































Немає коментарів:

Дописати коментар