четвер, 21 жовтня 2021 р.

20 жовтня у всьому світі відзначається День кухаря.

Вперше день кухаря заснувала Всесвітня асоціація кухарів (WACS) в 2004 році. Це свято необхідне, щоб віддати почесті чоловікам і жінкам, які присвятили своє життя кулінарному мистецтву. Як виникло це свято?

У 1995 році чинний президент України Леонід Кучма заснував свято - День працівників харчової промисловості. Відзначається воно у третю неділю жовтня, відзначають свято ті, хто має відношення не тільки до приготування, а й до виробництва харчових продуктів.

День кухаря трохи про інше, його дата фіксована - 20 жовтня. У цей день по всьому світу проводяться семінари та конференції, на яких кулінари діляться досвідом і представляють колегам гастрономічні новинки.

У багатьох ресторанах влаштовують різні акції, приурочені до свята. Знамениті кухарі проводять майстер-класи для тих, хто бажає вдосконалити свої навички в приготуванні страв.

А Квітник, не заперечуючи безсумнівну наснагу кухарів-чоловіків, вітає з Днем Кухаря передусім наших Квіточок, оскільки за життєвим призначенням саме вони є нашими БЕРЕГИНЯМИ. Завжди радію, коли маю щастя і можливість бачити свою Берегиню-Квіточку на кухні саме такою... Знаю - це все для мене!
















































Немає коментарів:

Дописати коментар