середа, 26 жовтня 2022 р.

Національний день Гарбуза в США

День гарбуза у США — неофіційне свято, яке щорічно відзначається 26 жовтня. У США та Канаді гарбуз є ключовим атрибутом святкування Гелловіну та Дня подяки.

Трішечки чуттєвості:)) - Гарбузи часто мають жовтувато-помаранчевий колір і варіюються від довгастих до кулястих; деякі мають білу шкірку. Шкірка гладенька, зазвичай злегка борозниста або ребриста. Плодоніжка тверда і дерев'яниста, ребриста і вигнута.

Батьківщиною гарбуза вважається Америка. Найдавніші свідчення про овоч датуються десь між 7000 і 5500 роками до нашої ери у Мексиці. У США він став однією з найпопулярніших і найважливіших сільськогосподарських культур.

Гарбуз став одним із символів США, позаяк традиція його використання бере свій початок з початку міграції перших європейців на континент. Тоді головною проблемою для нових поселенців став дефіцит їжі. Проблеми вирішили в тому числі за допомогою вирощування гарбузів. З індустріальним та промисловим розвитком у країні форсованими темпами відбувалася урбанізація і велика кількість людей виїхали до міст. Таким чином гарбуз перестав слугувати одним з ключових продуктів у раціоні, однак залишився у якості символу, який використовують під час свят.

Оскільки гарбуз любить тепло, його висаджують на початку липня, а збирають його врожай у середині осені. У США найбільше гарбузів виробляє штат Іллінойс, а загалом по країні в цілому вирощують близько понад 680 млн кг гарбузів щорічно.

 Щороку в США виробляється понад 1,5 мільярда фунтів гарбуза. 













































Немає коментарів:

Дописати коментар