пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Почитати. Макс Кідрук - "Небратні".

Від сьогодні у книгарнях з’явилася нова книга Макса Кідрука «Небратні», в якій аналізується протистояння української та російської націй упродовж останніх 350 років, починаючи з Переяславської ради 1654-го та закінчуючи вторгненням російських військ 2014-го...

 Це перша публіцистична книга Макса Кідрука.
- Ідея написати книгу про українсько-російські взаємини належить моєму польському видавцю, – розповідає письменник. - Задум уперше зародився минулого вересня, під час презентацій польського перекладу технотрилера "Бот", коли я несподівано виявив, що навіть поляки не до кінця уявляють, що відбувається на сході України, що вже казати про «дальші» країни. Чи не половина журналістів, що брали у мене інтерв’ю, схилялися до думки, що на сході України точиться громадянська війна. "Небратні" є своєрідною відповіддю російській пропаганді у Європі і значною мірою орієнтовані на європейського читача. Мета книги: показати європейцям, чому українці - це не росіяни, а також, чому ми готові помирати за те, щоб ними не стати.
 Українські читачі також знайдуть у книзі багато цікавого. Значна частина дослідження Макса Кідрука стосується подій, які вплинули на становлення та розвиток нашої країни: формування донецького олігархічного клану в 90-тих, перші маловідомі спроби росіян захопити Крим відразу після розвалу СРСР, «програми ненависті» та російська пропаганда, покликана перетворити українців в очах росіян на «монстрів», яких почесно вбивати, і, звісно, Майдан та Євромайдан, які стали передумовами війни на сході України. Для написання розділу про сучасні події автор мав розмову з полковником ЗСУ, безпосереднім учасником бойових дій на Донбасі.
 "Річ у тім, що від часу подій, про які я пишу, сплинуло зовсім мало часу — недостатньо для того, щоб повною мірою осягнути глибинну сутність політичних процесів, що призвели до лобового зіткнення України та Росії; абсолютно недостатньо, щоб виявити справжні, часто приховані мотиви персоналій, які визначали та визначають долю моєї країни у ХХІ столітті: президентів Ющенка, Януковича, Порошенка, правителя Російської Федерації Путіна, олігархів Медведчука, Ахметова, Коломойського й інших. Ця книга — публіцистична, а публіцисти, як відомо, не гребують фільтруванням усього, про що пишуть, через призму власного "я", - повідомив автор.


І ще одна цитата від Макса -  «Годину тому закінчив ‪#‎Небратні - свою першу публіцистичну книгу - про Україну для поляків. 60900 слів. З півторамісячним запізненням, але то нічого.
Моя викладачка з курсу "Writing Scientific Papers" зі Швеції, котра вчила позбавлятись емоційного забарвлення у науковому тексті, уникати тональності, безжально видаляти власне "я" і всілякі суб´єктивні судження, певно, повісилася б після прочитання тексту. Але ті, кому подобаються книги Суворова, гадаю, залишаться задоволеними»


Довідка22 квітня під назвою «Ja, Ukrainiec» книгу «Небратні» буде презентовано у Польщі.

Джерело -  http://bukvoid.com.ua/events/bookmarket/2015/04/15/090835.html;
http://bukvoid.com.ua/events/pesentation/2015/01/19/232051.html

Немає коментарів:

Дописати коментар