понеділок, 10 серпня 2015 р.

До Дня незалежності виходить незвичний англомовний путівник по Україні - Awesome Ukrainе.

До 24 серпня в Україні перевидадуть путівник Awesome Ukrainе. Після Євромайдану, окупації Криму і початку війни з Росією він поміняв обкладинку: відтепер традиційний Козак Мамай тримає в руках не бандуру, а коктейль Молотова...

 У видавництві "Основи", яке випускає третє перевидання книги, зазначають: Awesome Ukraine цікавий для тих, хто шукав пізнавальну і оригінальну інформацію про Україну англійською мовою, кому доводилося самому пояснювати іноземним гостям, чому наша символіка – синьо-жовтий прапор і тризуб, чому в українців є сентименти до солов'я, калини і сала, чому ми пишаємося Пилипом Орликом, Сержем Лифарем, братами Кличками і літаком Ан-225 "Мрія", а центр Європи знаходиться у Закарпатській області.


"Наша мета – розповісти про Україну з гумором, без пафосу та з іронією", – каже видавець Дана Павличко. "Awesome Ukrainе доводить, що Україна сучасна і цікава, але українці також можуть і постояти за себе! Саме тому путівник поміняв обкладинку і поповнився матеріалами про Помаранчеву революцію, Євромайдан і День незалежності. Також у видання додалися статті про багатьох видатних українців: від Богдана Хмельницького до Казимира Малевича".


"Ми розпочали серію Awesome Ukrainе чотири роки тому. Минулого року випустили подібний проект по столиці Awesome Kyiv і активно працюємо над книжками Awesome Lviv і Awesome Odesa. Саме ці книги створюють кращий PR Україні і викликають зацікавленість в іноземців", – упевнена співавтор ідеї Анна Копилова.


Книга складається з 7 розділів: культура, їжа, історія, природа, місця, спорт, індустрія. "Власне, тут все, що ми любимо розповідати про Україну!" – кажуть видавці. У продаж Awesome Ukrainе надійде 24 серпня.

Джерело - http://www.5.ua/kultura/Do-Dnia-nezalezhnosti-vykhodyt-nainezvychnishyi-anhlomovnyi-putivnyk-po-Ukraini-89908.html

Немає коментарів:

Дописати коментар