вівторок, 18 серпня 2015 р.

Українське кіно. "Легенда Карпат"

У гуцульських Карпатах, а також на Буковині проходять зйомки телевізійного серіалу "Олекса Довбуш - Легенда Карпат". Робота і підготовка до зйомок почалися ще восени 2014 українським продюсерським центром "Магнат-Медіа". Фільм розрахований на 4-5 серій і має незвично побудовану сюжетну лінію, яка розповість глядачеві про дитинство, життя і подвиги народного героя, про дивовижну долю яскравої і сильної серцем і духом людини. Розкриє секрети незвичайних здібностей і таємниці особистого життя Олекси Довбуша.

Ми обов'язково будемо повертатись до інформації стосовно очікувань від прем'єри фільма, та винайдемо час і натхнення, щоб погомоніти про сам серіал після його оцінки глядачами. А поки заінтригуємо Вас повідомленням про те, що головних ролях знімаються лідер гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин та співачка Марія Яремчук.
Марія Яремчук

Валерій Харчишин

В інтерв'ю газеті «День» режисер та співпродюсер фільму Сергій Скобун розповів, що Буковина і Чернівці – то батьківщина цього фільму, адже ідея створити цю опришківську кінокартину виникла саме в буковинській столиці після віднайдення архаїчної пам'ятки, вік якої – близько 400 років.
- Ідея фільму з'явилася під час розкопок фундаменту однієї із будівель у центрі Чернівців, — розкриває секрети Сергій Скобун. — Ми знайшли архаїчний предмет, який, за оцінками фахівців, є пам'яткою XVIII століття і, можливо, належав самому Олексі Довбушу. Вивчаючи цю знахідку, ми ознайомилися з інформацією про життя і долю цієї людини і вирішили цю історію екранізувати. А Валерій Харчишин — харизматичний, привабливий і несе в собі та своїй творчості український ідеологічний дух. Він ідеально підходив на цю роль.
"Раніше я ніколи не знімався в кіно, але останнім часом почав думати про те, що, непогано було б спробувати себе в ролі актора. Так виходить, що мої думки і мрії завжди збуваються. Як тільки я про це подумав, мені зателефонували і запропонували роль. До того ж, цікавлячись своїм родом, я дізнався, що в мені тече 25% західноукраїнської, а, можливо, навіть і гуцульської крові, тому і фільм, і роль мені близькі. Можна довго сперечатися добре чи погано чинив Олекса Довбуш, але головне, що у нього від самого спочатку була благородна мета — перемогти тих, хто знущається над простими людьми і допомогти бідним. А історія і люди вже самі розставили все по місцях. Про це і буде наш фільм" - розповів Харчишин.

 У якості музичного супроводу картини її автори також обрали гурт "Друга Ріка". Головним саундтреком до фільму "Олекса Довбуш - Легенда Карпат" стане пісня "Хто, Якщо не ти?", що входить до шостого студійного альбому гурту "Supernation". Спеціально для фільму музиканти обіцяють записати цей хіт у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів.

В українській історії Олекса Довбуш відомий своїми безкомпромісними діями. Прагнучи відновити соціальну справедливість, ватажок опришківського руху відбирав гроші у багатих і роздавав їх бідним. Цим Довбуш швидко заслужив народне визнання, а після своєї смерті був увічнений в багатьох народних піснях і легендах.

І трішечки пікантності...

Відома українська співачка з Чернівців Марічка Яремчук вкотре вразила своїх шанувальників відвертими зйомками.
Режисерська група стрічки презентувала офіційний трейлер нашумілого серіалу. В одному із сюжетів відеотрейлеру в образі оголеної мавки з’явилась і зіркова чернівчанка Марійка Яремчук, яка, між іншим, виконує у фільмі ще й головну жіночу роль.
Роль іншої оголеної мавки, яку теж можна побачити в офіційному відеотрейлері, зіграла модель із Житомира. Її ім'я нам поки невідомо.



 
Ймовірно так виглядав Олекса Довбуш...


Немає коментарів:

Дописати коментар