четвер, 24 вересня 2015 р.

Почитати. Номінанти Букерівської премії 2015!!!


У Лондоні опубліковано шорт-лист (перелік запропонованих номінантів) Букерівської премії 2015 року. Лонг-лист було оголошено 29 липня. До нього увійшли 13 авторів-номінантів з Великої Британії, США, Ірландії, Індії, Нової Зеландії, Нігерії та Ямайки. Журі премії відібрало шість романів із 13, представлених у лонг-листі. Давайте познайомимось ближче з цим переліком. Потрібно визначитись - ЩО ЧИТАТИ?

Марлон Джеймс (Ямайка) - "Коротка історія семи вбивств"
Сюжет «Семи вбивств» спирається на реальну спробу вбивства ікони реггі Боба Марлі за кілька днів до його виступу на One Love Peace Concert в Кінгстоні у грудні 1976 роки як початкову точку для обговорення питань раси і класів на Ямайці, а також складних політичних відносин між США і Карибським регіоном.

Том Маккарті (Велика Британія) - "Атласний острів"
 Таємничий оповідач по імені Ю. працює антропологом в Компанії, що створює наративи - фундаментальні рекламні проекти. Герой повинен створити Великий Звіт, всеохоплюючий етнографічний документ, що описує глибинну схему нашої дійсності, своєрідну гуманітарну теорію всього. Тільки сама реальність цьому чинить опір ...
Новий роман Тома Маккарті, письменника і художника, букерівського номінанта - це одночасно художній текст, есе, маніфест і філософський трактат, що навіває спогади про дивні творіннях Джеймса Балларда і Девіда Кроненберга.По суті це безперервний потік свідомості, монолог безіменного головного героя, який наполегливо намагається знайти форму Великого Звіту, але відволікається то на падаючих парашутистів, то на розливи нафти, то на розвиток антропології нового часу.
Чигозі Обіома (Нігерія) - "Рибалки"


Санджив Сахота (Велика Британія) - "Рік втеч"
 Енн Тайлер (США) - "Коток блакитних ниток" 

 Ханья Янагіхара (США) - "Маленьке життя"



Лауреат Букерівської премії буде оголошений 13 жовтня.

Немає коментарів:

Дописати коментар