понеділок, 29 липня 2019 р.

Ляшко. Кінець епохи Людини з вилами?


Минулого літа мав можливість поспілкуватись з Олегом Ляшком в ефірі Радіо Такт. Враження? Людина-функція, людина-проект. Побачити чи відчути Ляшка просто Людиною за 15 хвилин нашого ефру було практично неможливо. Секюріті як у президента. Вочевидь фінансова "спина" пана Олега робила певня ставки на цього політика. А нині, після 13 років безперервної роботи у парламенті Верховну Раду залишає цей "яскравий" політик. Його політичний проект набирає трохи менше 4% та не долає виборчий бар'єр. Обіцяє повернутись...

Олег Валерійович у прагенні здобути електоральну популярність часто не добирав слів у бік опонентів, за що іноді отримував "на горіхи", проте не боявся піти і силовий контакт.

У велику політику Олег Ляшко прийшов з журналістики. До Верховної Ради він потрапив у 2006 році в команді Юлії Тимошенко та п'ять років був її вірним соратником.

Проте у часи Віктора Януковича покинув команду ув'язненої експрем'єрки та почав працювати над власним політичним проєктом, увагу до якого активно привертав яскравими акціями та витівками, щоб показати відданість своєму електорату. Тоді у його бік лунали звинувачення у співпраці з владою, які він заперечував.

Олег Ляшко часто опинявся в епіцентрі сутичок

За свою політичну кар'єру пан Ляшко з перемінним успіхом співпрацював та ворогував з Ігорем Коломойським. Останні роки він також співпрацював з представниками команди Ріната Ахметова.

В образі захисника селян він часто приносив у Раду аграрну продукцію

І навіть їв землю

Махав лопатою

В 2012 році він зайшов у парламент через мажоритарний округ на Чернігівщині.

У 2014 році балотувався у президенти і набирав 8,3%, а на парламентських виборах того ж року завів у Раду власну фракцію.

Міг закидати голову Нацбанку "доларами"

Останній веселий перформанс Олега Ляшка - приїхав на консультації щодо розпуску Ради з президентом Володимиром Зеленським на велосипеді
На президентських виборах 2019 року він набрав 4,5%, а на дочасних виборах Ради його партія, за попередніми даними, бере трохи менше 4%.

Немає коментарів:

Дописати коментар