четвер, 18 липня 2019 р.

Перший концерт Led Zeppelin у фото !!!


Під час концерту Robert Plant (Роберт Плант) в Україні, один з моїх приятелів мав можливість опинитись поруч з цим іменитим рок-вокалістом і висловити йому своє захоплення, на що сам Роберт скромно сказав:"Ну що ви... це ж  просто музика". Ні Роберте, для нас, народжених за "сов'єцьким залізним занавєсом" це була не просто музика, це було вікно у вільний світ. це був подих свободи. 
Фотограф Йорген Ейнджел зняв на плівку перший концерт легендарногобританського рок-гурту Led Zeppelin, який відбувся 7 вересня 1968 року. Переглянемо?

            Перший концерт Led Zeppelin у фото !!!



Ці фотографії увійшли до нової книги, в якій представлені як відомі фотографії з концерту, так і ті, що раніше не публікувалися.





У цьому ж виданні надруковані фотографії групи на інших концертах, які представлені нижче.



Коли молоді музиканти виступали в молодіжному клубі школи у Данії в рамках свого скандинавського туру, група ще називалася New Yardbirds. Пізніше вона отримала популярність як Led Zeppelin, і її склад залишався незмінним аж до розпаду групи:
  • вокаліст Роберт Плант
  • гітарист Джиммі Пейдж
  • бас-гітарист і клавішник Джон Пол Джонс
  • ударник Джон Бонем


Раніше Джиммі Пейдж виступав в групі Yardbirds, де сміливо експериментував: наприклад, грав зі смичком на своїй гітарі Fender Telecaster. У групі виступали й інші музиканти, що згодом отримали всесвітню популярність, такі як Ерік Клептон.




Ейнджел був штатним фотографом в клубі Gladsaxe Teen Club, популярному музичному закладі в передмісті Копенгагена.


 "Я розраховував знову почути Yardbirds, але коли я приїхав, то побачив написаний від руки постер: The New Yardbirds. Я зрозумів, що тут щось не те", - згадує Ейнджел.
"Уявіть собі, що ви купили квитки на концерт Beatles, а замість цього потрапили на The New Beatles", - додає він.
Лише один з музикантів оригінальної групи залишився в новому складі, а троє були абсолютно новими хлопцями.
"Однак як тільки New Yardbirds вийшли на сцену і почали грати, я був приємно здивований їх енергетикою. Я був настільки вражений, що витратив на них півтора рулону плівки - а це було дорого для школяра", - розповідає фотограф.
Пізніше Led Zeppelin стала однією з найвідоміших рок-груп в світі і записала такі хіти, як Stairway to Heaven і Whole Lotta Love.


З 1966-го по 1983 рік Ейнджел фотографував багатьох легендарних музикантів, зокрема, гурти Abba, Queen і Девіда Боуї.




Джерело - Led Zeppelin: Данія 1968 - 1970 роки. Фотографії опубліковані виданням Flying V Books:
https://www.bbc.com/ukrainian/features-49003021

Немає коментарів:

Дописати коментар