Нормалізувати мікрофлору кишковика, захистити клітини від вільних радикалів (головних винуватців раннього старіння) та отримати додаткове джерело вітамінів і мікроелементів допоможуть пророщені зерна. Просто додайте трохи росточків до свого сніданку...
Не потрібно думати, що пророщене зерно – це щось нове, така собі данина моді. Швидше навпаки – це старий, незаслужено забутий секрет оздоровлення, який успішно розгадали ще наші предки-слов’яни, а до них – тибетські, китайські та індійські довгожителі (хто був першим – невідомо).
Європейці ж впритул зайнялися вивченням феномена пророщених зерен тільки в середині ХХ століття. Результати досліджень були приголомшливими: виявляється, звичайне пророщене зерно має цілющі, омолоджуючі властивості й може лікувати навіть рак.
У чому ж секрет пророщеного зерна, чому воно стає таким корисним? Все дуже просто: в процесі пророщування зернятко буквально змінює свій склад! Кількість корисних речовин та вітамінів зростає в декілька разів, а рівень вуглеводів, навпаки, падає. Це справжня магія природи!
Певною мірою, те, що відбувається із зерниною у процесі пророщування можна порівняти зі змінами в організмі вагітної жінки. Природа потурбувалася про те, щоб коли малюк з’явиться на світ, мама могла годувати його корисним та поживним молочком. Те саме відбувається і з зерном, яке, як і мама, віддає все найкорисніше для свого паростка.
Вдумайтеся: пророщене зерно – це дійсно «жива» їжа, це єдина їжа, яка при вживанні знаходиться на етапі своєї максимальної біологічної активності.
У момент проростання зерно та насіння на декілька днів «вмикають» усі свої біоресурси: щоб перемогти мікробів, сформувати корінець, надійно закріпитися в ґрунті й першими простягнути листочки до сонця...
Що пророщувати:
Найсмачніші - вівсяні, соняшникові і пшеничні паростки. Злегка гірчать кунжутні і амарантові. Гречка багата фолієвою кислотою, яка сприяє підвищенню загальної стійкості організму до несприятливих факторів зовнішнього середовища. Розторопша протипоказана при каменях у жовчному міхурі. Злакові проростки не можна їсти при непереносимості глютену.
Не потрібно думати, що пророщене зерно – це щось нове, така собі данина моді. Швидше навпаки – це старий, незаслужено забутий секрет оздоровлення, який успішно розгадали ще наші предки-слов’яни, а до них – тибетські, китайські та індійські довгожителі (хто був першим – невідомо).
Європейці ж впритул зайнялися вивченням феномена пророщених зерен тільки в середині ХХ століття. Результати досліджень були приголомшливими: виявляється, звичайне пророщене зерно має цілющі, омолоджуючі властивості й може лікувати навіть рак.
У чому ж секрет пророщеного зерна, чому воно стає таким корисним? Все дуже просто: в процесі пророщування зернятко буквально змінює свій склад! Кількість корисних речовин та вітамінів зростає в декілька разів, а рівень вуглеводів, навпаки, падає. Це справжня магія природи!
Певною мірою, те, що відбувається із зерниною у процесі пророщування можна порівняти зі змінами в організмі вагітної жінки. Природа потурбувалася про те, щоб коли малюк з’явиться на світ, мама могла годувати його корисним та поживним молочком. Те саме відбувається і з зерном, яке, як і мама, віддає все найкорисніше для свого паростка.
Вдумайтеся: пророщене зерно – це дійсно «жива» їжа, це єдина їжа, яка при вживанні знаходиться на етапі своєї максимальної біологічної активності.
У момент проростання зерно та насіння на декілька днів «вмикають» усі свої біоресурси: щоб перемогти мікробів, сформувати корінець, надійно закріпитися в ґрунті й першими простягнути листочки до сонця...
Наше завдання – використати цей короткий момент чудодійної сили живого зерна.
Як це зробити:
Спочатку насіння потрібно замочити в будь-якому чистому глибокому посуді на 8-12 годин. Після цього ретельно промити водою, знову перекласти в посуд і нещільно закрити марлею або блюдцем. За 12 годин у цьому вологому повітряному середовищі мають з'явитися паростки.
Як їх їсти:
Кладіть по 1-2 чайних ложки в мюслі, смузі(густий напій, коктейль, мус, приготований збиванням в блендері до стану пюре натуральних інгредієнтів), фруктові та овочеві салати, пюре, змішуйте з сиром і йогуртом. Не піддавайте паростки термічній обробці.
Спочатку насіння потрібно замочити в будь-якому чистому глибокому посуді на 8-12 годин. Після цього ретельно промити водою, знову перекласти в посуд і нещільно закрити марлею або блюдцем. За 12 годин у цьому вологому повітряному середовищі мають з'явитися паростки.
Як їх їсти:
Кладіть по 1-2 чайних ложки в мюслі, смузі(густий напій, коктейль, мус, приготований збиванням в блендері до стану пюре натуральних інгредієнтів), фруктові та овочеві салати, пюре, змішуйте з сиром і йогуртом. Не піддавайте паростки термічній обробці.
Що пророщувати:
Найсмачніші - вівсяні, соняшникові і пшеничні паростки. Злегка гірчать кунжутні і амарантові. Гречка багата фолієвою кислотою, яка сприяє підвищенню загальної стійкості організму до несприятливих факторів зовнішнього середовища. Розторопша протипоказана при каменях у жовчному міхурі. Злакові проростки не можна їсти при непереносимості глютену.
Отже доброго Вам здоров'я.
Джерела - http://gazeta.ua/ru/articles/health/_proroschennye-semena-normalizuyut-mikrofloru-kishechnika/562394;
Немає коментарів:
Дописати коментар