вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Двигун. Чоловічі міфи про автомобілі, у які не варто вірити.

Чим би ми не займались, що б не робили, пристрасть до створення міфів притаманна кожному. Рибалки похваляються розмірами улову, мисливці розповідають "правдиві" історії, а водії діляться між собою набутим особистим досвідом. Дехто, при цьому, категорично впевнений у своїй правоті. Інщі вірять і несуть цю "правду" далі в народ. Так інколи формуються міфи...


                                   ... МІФИ, У ЯКІ НЕ ВАРТО ВІРИТИ

1. Механічна коробка передач економить паливо краще, ніж автоматична.

 Насправді, останні досягнення в технології (наприклад, з безступінчатиста коробка передач, яка пропонує нескінченний діапазон передавальних чисел) виключає перевагу механіки, і в деяких випадках автоматична коробка передач більше економічна, ніж механічна.


 2. Автомобіль буде мати більшу потужність, якщо в бак налити авіаційне паливо.



Однозначно ні - насправді, звичайні двигуни для автомобілів не можуть працювати на гасі. Був такий випадок в Нью-Джерсі (США), коли на АЗС служба доставки палива випадково доставила гас. Кілька машин встигли заправитися гасом, проте швидко заглухли.



 3. Попадання кулі в бензобак автомобіля призведе до вибуху.

Сюжети в поліцейських бойовиках демонструють, що автомобілі ефектно вибухають при попаданні в бензобак кулі від пострілу пістолета або автомата.  
Руйнівники легенд довели, що в реальному житті, кулі пробивають бензобак наскрізь без вибуху. Немає займання - немає і вибуху.

 4. Сховавшись за автомобіль, Ви врятуєтеся від автоматних черг.


Це інший поширений міф з художніх фільмів - коли починається стрілянина, поліцейські ховаються за машину і захищаються від пострілів. Журналіст і колишній американський морський піхотинець Джефф Інгерсолл у своїх військових спогадах написав: «Автомобілі не захистять від куль. Це не кіно. Кулі прошиють наскрізь не тільки автомобіль але і вагон »

 5. Масло у двигуні потрібно міняти кожні 5000 кілометрів.



Це правило може бути справедливим для старих автомобілів. Для сучасних автомобілів це неактуально. Проте, навіть якщо більшість сучасних автомобілів, може пройти близько 20 000 кілометрів без свіжого масла, міняти його все ж слід в межах 10000 - 15000 км.

 6. При заправці автомобіля в ранкові години бензину у бак входить більше.

Логіка цього явища полягає в тому, що коли у прохолодні ранкові години, бензин густіший, так що ви отримуєте більш концентрований бензин за ті ж гроші. Але насправді бензин зберігається в підземних резервуарах, де температура ледь коливається. Так що бензин, що наповнює Ваш бак, переважно, завжди однаковою густини.

 7. Автомобілі червоного кольру частіше зупиняють за перевищення швидкості.


Коли справа доходить до перевищення швидкості, то колір тут не має значення. Має значення марка автомобіля. Так дослідження встановили, що автомобіль Mercedes-Benz SL-Class розганяється від нуля до 100 км / год за 4,4 секунди. Яка різниця якого він кольору?

8. Власники автомобілів BMW найгірше поводяться на дорозі.




Це, виявляється, правда. У 2012 дослідження, проведене незалежним рухом за безпеку руху вирішило з'ясувати, як часто водії не пропускають пішоходів. Виявляється водії BMW були найгіршими.






















9. Брудний автомобіль є більш економічним, ніж чистий.

Логіка цього міфу полягає в тому, що пил та бруд зменшують опір зустрічному потоку повітря. Руйнівники легенд перевірили це твердження і виявили, що частки бруду, навпаки створюють більший опір - і можуть зменшити економію палива на цілих 10%.

 10. Використання мобільного телефону під час заправки може викликати вибух парів бензину.


У Федеральній комунікаційній комісії США обстежили «слух» про те, що безпровідний сигнал телефону може запалити пари палива, і дійшли висновку, що «немає документально підтвердженого випадку, коли використання бездротових телефонів стало причиною пожежі або вибуху на АЗС».

Джерело -  http://global-news.com.ua/page_58.html?unitId=9838

Немає коментарів:

Дописати коментар