пʼятницю, 6 червня 2014 р.

Українське суспільство показало, що воно фактично може існувати без держави...

Політолог з Москви Андрій Окара дійшов висновку, що Україна може змінити уявлення про існуючі політичні системи і стати суб’єктом народження нового політичного світу, бо українське суспільство показало, що може існувати без держави.



  Чи є зараз в Україні держава в повному розумінні слова, велике питання. Як вертикально організованої структури його, напевно, немає. Ні посадових осіб, готових взяти на себе відповідальність з усіх питань, - сказав він в ході прес-конференції в «Обозревателе» Андрій Окара, директор Центру східноєвропейських досліджень.

 У той же час, політолог наголошує, що  «там, де населення не підпадає під російське зомбування, ми бачимо абсолютно унікальну ситуацію, коли суспільство існує, причому, існує повноцінно, без держави, без апарату примусу».
- Україна показала, що вона може бути суб'єктом народження нового політичного світу. Те, що сталося на Майдані - це не просто, як кажуть у Росії , «чергова кольорова революція». Українське суспільство показало, що воно фактично може існувати без держави, - підкреслив експерт, та уточнив, що цей парадокс притаманний саме західним і центральним регіонам України.
Втім, Окара констатує, що ця ситуація стала кризовою для Донбасу, де без держави як апарату примусу, піднялося люмпенство.


 - Фактично те, що відбувається там - це війна не «ватників» і «колорадів» проти «укропів», а війна люмпенів і нелюмпенів, - переконаний політолог.
Окара також заявив, що на сьогоднішній день в Україні відсутній суб'єкт розвитку.
- Немає ні політичної сили, ні харизматичного людини з відповідною програмою, ні якогось прошарку суспільства, який був би мотором, локомотивом, який потягнув би за собою всю країну - і потягнув би її не в олігархічне минуле, а в постіндустріальну економіку, в нове майбутнє 21 століття, - сказав він.

Джерелоhttp://vn.20minut.ua/ua-i-svit/rosijs-kij-politologh-ukrayins-ke-suspil-stvo-pokazalo-sho-zdatne-isnu-10402050.html

Немає коментарів:

Дописати коментар