середу, 22 жовтня 2014 р.

Нове українське кіно. "Поводир" - Олесь Санін. Цікаві факти.

У Квітнику я вже представляв Вам новий український фільм Олеся Саніна "Поводир, або квіти мають очі"(http://kvitenyu.blogspot.com/2013/11/blog-post_19.html). На цей момент мені приємно нагадати Вам, що на початку вересня ц.р. "Поводир" був висунутий від України на премію «Оскар» в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».
У фільмі знімалися Антон Святослав Грін, Джамала, Стас Боклан, Джеф Баррел, Олександр Кобзарь, Олег Примогенов та інші актори. Стрічка знята кінокомпанією «Пронто фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
Світова премʼєра картини відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі в липні 2014 року. В обмежений прокат «Поводир» вийшов у Рівному 11 вересня, а у всеукраїнський — 12 листопада.
Наразі маємо для Вас кілька цікавих фактів про цю кіно-драму...



1. Каскадери фільму разом з призером Параолімпійських ігор Ігорем Засядкович відновили старовинну кобзарську техніку самозахисту милицю, яка допомагала незрячим оборонятися від злих людей і собак.
Ігор Засядкович на світлині зліва
 

2. Своїх побратимів-кобзарів у фільмі зіграли більше 100 незрячих з усієї України та мандрівні музики київського, харківського і львівського кобзарських цехів.

 

3. Режисер Олесь Санін сам є кобзарем. Деякі ідеї для фільму він почерпнув, будучи поводирем сліпого співака.

 

4. У певний період Олесь Санін заробляв на життя вуличним музикуванням і виробництвом музичних інструментів.

Олесь Санін


Джерело: Time-UA.com — http://time-ua.com/novini/kultura/4850-flm-povodir-visunutiy-vd-ukrani-na-oskar

http://time-ua.com/novini/kultura/4850-flm-povodir-visunutiy-vd-ukrani-na-oskar

Немає коментарів:

Дописати коментар