середу, 28 вересня 2016 р.

Обрізання. Процедура, яка на 60% знижує ризик ВІЛ-інфекції.

Згадую рядки апокрифічного євангелія від Фоми. Фома запитує Христа - "А чи добре бути обрізаним?". На що Ісус відповідає - "Якби ЦЕ було б добре, то ВИ ВСІ вже народжувались би обрізаними".
Можливо саме тому сьогодні обряд обрізання крайньої плоті чоловічої гордості зберігається у певних етнічних групах, виконується з доброї волі там де це не прийнято чи ця операція інколи буває необхідним хірургічним втручанням (наприклад при фімозі).
Проте вчені стверджують, що дані нового експерименту однозначно свідчать про те, що обрізання крайньої плоті на 60% знижує ризик ВІЛ-інфекції. Це відкриття вчені вважають найістотнішим досягненням у боротьбі зі СНІДом на сьогоднішній день.


Попередні результати дослідження були оголошені в грудні 2015 року, коли вчені одержали дані експерименту в Кенії й Уганді. Вони свідчили про існування прямого зв’язку між операцією обрізання і поширенням ВІЛ-інфекції.
  Повний звіт про дослідження, проведене Американським Національним інститутом здоров’я, опублікований в журналі Lancet.
 
Видалення крайньої плоті давно вважалося операцією, яка дозволяє підвищити стійкість чоловіків перед ВІЛ-інфекцією, оскільки клітини крайньої плоті особливо вразливі до вірусів.

 
Торік вчені заявили, що якщо медики візьмуть на озброєння нову теорію, то в найближчі десять років обрізання може врятувати від ВІЛ-інфекції 2 мільйони чоловіків і 300 тисяч - від смерті. 

 
Експерти стверджують, що нове відкриття в комбінації з методиками визначення вірусу і медикаментозним лікуванням може стати найефективнішим способом боротьби зі СНІДом, особливо в країнах Африки.

 
Однак вони праві й у тому, що тверді наукові факти не є юридичною підставою для ініціації масового обрізання, з огляду на те, що африканська система охорони здоров’я і без того виснажена постійною боротьбою зі СНІДом. Тим більше, що обряд обрізання - досить делікатна в релігійних і культурних відносинах тема.


 
Ще одне питання - як переконати в необхідності процедури африканських чоловіків?


Жарт -  В Ізраїлі ввели нове покарання - ПРИШИВАННЯ.


Джерело - http://expres.ua/news/2016/02/03/171666-procedura-60-znyzhuye-ryzyk-vil-infekciyi

Немає коментарів:

Дописати коментар