субота, 25 лютого 2023 р.

Всесвітній день барменів та... барвуменів.

 


Почнемо з коктейлів. Кажуть, що коктейлі винайшли в Америці. Ми не будемо сперечатися.
Походження слова «коктейль» досить темне – з декількома конкуруючими теоріями. Але історик з алкоголю Девід Вондріч каже, що перша згадка слова «коктейль» була в британській газеті 1798 року. Cock-tail – «півнячий хвіст», використовувався як жаргонний термін для алкогольного імбирного напою. А професія бармен може здатися сучасною професією, але існує з 1400-х років.
Бармени – це робота, яка розвиває потяг до знань. Вони дуже творчі люди. Так, ті, хто стоїть за стійкою барів розумні, і роблять все можливе, щоб тримати свій розум завжди у відкритому стані. Вони іноді закриватимуть очі на деякі замовлення. Майте на увазі, що бармен ніколи не проти створити для вас щось особливе. У них є ця унікальна майстерність та безліч рецептів. Іноді вони більше воліють до терміну «міксолог», бо вважають саме це за фундаментальну основу своєї діяльності, і завжди готові до діалогу. Бармени рідко заперечують, щоб допомагати своїм клієнтам встановлювати зв'язки. Досвідчені бармени для своїх клієнтів намагаються не доводити їх до точки, де похмілля буде проблемою.
Всесвітній день бармена або World Bartender Day, який відзначається 24 лютого - це день, коли хорошим тоном вважається подякувати персоналу вашого місцевого бару або пабу.
Професії бармена присвячено чимало свят у нашому календарі. Наприклад, 8 грудня - Національний день бармена в США. Наприкінці січня у Бургундії відбувається свято Святого Вінсента, якого вважають покровителем виноробства та пивоваріння. Бармени також його люблять. Дата міжнародного свята – 6 лютого. Вона збігається із днем Святого Аманда. У католиків він вважається покровителем рестораторів, виноробів та пивоварів.
За спостереженням постійних клієнтів барів, європейські бармени не такі балакучі, а французи можуть здатися грубими. Австралійські бармени, оскільки вони люблять спілкуватися зі своїми клієнтами, славляться у світі якістю свого обслуговування. Бармени інших країн можуть і не знати деякі класичні коктейлі, які готують, наприклад, американські бармени. Німецькі бармени ніколи не використовують джиггери, тоді як австралійські бармени використовують їх завжди. Лондонські бармени знають про джин і коктейлі з джину більше, ніж бармени в інших країнах.
Скільки б різниці між барменами не було, одна залишається незмінною. Бармени часто є всіма улюбленими людьми, особливо під час нічної прогулянки містом.

































Немає коментарів:

Дописати коментар