понеділок, 23 вересня 2013 р.

Чекаємо на перший справжній український військовий корабель!

"Укрспецекспорт" вперше розсекретить український проект "Корвет" на міжнародній виставці "Зброя та безпека-2013" 25-29 вересня. До останнього часу зовнішній вигляд корабля перебував під грифом "таємно", відзначили в прес-службі. Український корвет був розроблений проектним центром кораблебудування в Миколаєві. Перший корабель може встати на чергування вже в 2015 році. В "Укрспецекспорті" розповіли, що конкурентними перевагами корвета є концентрація систем озброєння і вогню, що робить український корвет практично еквівалентом фрегата, але дешевше.

 Раніше корабельний склад ВМС України, в основному, формувався з кораблів, добудованих на верфях або отриманих в результаті поділу СРСР. У зв'язку з відсутністю коштів на утримання, відразу після незалежності більшість судів були або розпиляні на металобрухт, або продані іншим країнам.
 "Уже визначена зброя, яка буде закуповуватися у Франції, в Італії. Російського озброєння не буде", - сказав міністр оборони України М. Єжель. За його словами, вартість ракет російського виробництва вище західних. Усього передбачається провести закупівлі у 18 виробників. Крім озброєння, яке буде придбано у Франції та Італії, в США планується закупити дизельні генератори корабля. На закупівлю озброєння та модернізацію пунктів базування кораблів буде витрачено 4 100 000 000 гривень, додав міністр оборони України. За його словами, при будівництві головної партії на частку українських виробників і постачальників припадає 72% робіт, на іноземних - 28%.

 Довідка: На сьогоднішній день у складі ВМС України більше 70 бойових кораблів, суден і катерів забезпечення на чолі з флагманським кораблем-фрегатом "Гетьман Сагайдачний". Крім того, у ВМС України близько 30 літаків і гелікоптерів, близько 40 танків, понад 90 бойових машин піхоти, близько 190 бронетранспортерів і більше 60 гармат і мінометів. Чисельність службовців ВМС становить приблизно 15 тисяч осіб.

Джерела інформації:
http://wartime.org.ua/195-ukrayinskiy-korvet-bude-bez-rosyskogo-ozbroyennya-mihaylo-yezhel.html
http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1488073







Немає коментарів:

Дописати коментар