вівторок, 3 лютого 2015 р.

Здоров'я. 6 продуктів для збереження зору.

Зір - один з найважливіших засобів сприйняття, які у нас є. Але, будучи цінним даром, він насправді дуже крихкий. Погодьтеся, що дуже часто ми помічаємо, що вже не в змозі прочитати напис на вивісці в парі метрів або не можемо нормально читати і працювати за комп'ютером без окулярів. Звичайно є універсальний рецепт - НЕ перенапружувати очі, але як не дивно, наш харчовий раціон впливає на очі не менше, а може навіть більше, ніж зовнішні фактори. Зараз розповім Вам про 6 продуктів, які допоможуть зберегти зір. Принаймні головну світлину на цій сторінці Ви добре бачите? Ні? Тоді читайте та дивіться далі...

1. Яєчні жовтки.


Можливо, ви чули про те, що яєчні жовтки погано впливають на рівень холестерину, і навіть, з дуру, відмовилися від їх вживання з цієї причини. Якщо у вас є проблеми із зором, варто переглянути свій вибір.

У яєчних жовтках містяться цинк і лютеїн, поєднання яких перешкоджає зниженню зору. Для найбільш ефективного результату лікарі рекомендують вживати жовтки сирими. 




2. Листкова зелень.

 Листова зелень (шпинат, капуста, ріпа) містить велику кількість лютеїну і зеаксантина, які зменшують ризик хронічних очних захворювань. На жаль, ці корисні компоненти в зелені засвоюються не так легко, як у випадку з яєчними жовтками, але салат, приправлений оливковою олією або кокосовий маслом, дасть вам можливість максимально скористатися всіма перевагами зелені.




3. Жирна риба.

Лосось, скумбрія, тунець і анчоуси дуже корисні для нашого зору. Ця жирна риба багата поліненасиченими кислотами Омега-3, які відіграють важливу роль у запобіганні синдрому сухого ока і вікового зниження зору. Якщо ви не вживаєте в їжу морепродукти і не плануєте змінювати свій раціон, пропоную вам замінити ці продукти риб'ячим жиром - можете приймати його в капсулах або додавати в страви під час готування.




 
4. Ягоди та цитрусові.

 Ягоди, а особливо чорниця, по праву вважаються безцінними продуктами для підтримки зору. Крім цього, вітаміни, якими багаті ягоди, запобігають запаленню очей. Що стосується цитрусових, то вітамін С, які міститься у них у надлишку, позитивно впливає на зір і зменшує ризик його зниження.


На жаль, ягоди - продукт сезонний, але от лимонами, апельсинами і мандаринами можна насолоджуватися майже що цілий рік.

5. Морква.

Морква та інші фрукти помаранчевого кольору, такі як гарбуз і манго, сприяють поліпшенню зору. У них міститься багатий запас лютеїну і бета-каротину, які дуже корисні для наших очей. Постарайтеся включити в свій раціон якомога більше таких продуктів - погодьтеся, знайти їх неважко.





6. Мигдаль.

 У мигдалі міститься багато вітамінів групи А і Е, які запобігають зниженню зору і захищають очі від катаракти. Незважаючи на те, що переважно лікарі рекомендують саме мигдаль, інші горіхи також багаті цими вітамінами, тому можете замінити мигдаль волоським горіхом, кешью або будь-яким іншим сортом на ваш смак. Досить з'їдати жменю горіхів на день - цього цілком достатньо для гарної вітамінної дози.





І... маленький бонус. Прикольна реклама фітнес-клубу...


Немає коментарів:

Дописати коментар