понеділок, 16 лютого 2015 р.

Пігулки-контрацептиви для чоловіків стали реальністю

Вчені давно працюють над контрацептивами для чоловіків. Проте до недавнього часу їм не вдавалося підійти впритул до отримання реально працюючого засобу, пише Uproxx. Отже, існує H2-гамендазол. Зараз його тестують на тваринах. Він діє, не даючи сперматозоїдам дорослішати...

 Обычно незрелые клетки сперматозоидов отращивают хвост и направляются в яичко.
 Але препарат не дозволяє їм досягти цієї фази розвитку. Самі клітини ніколи не потрапляють в сім'я. Над даним з'єднанням співробітники Медичного центру Університету Канзасу працювали з 2001 року. Наступною після тестів з тваринами фазою випробування будуть експерименти з жіночим тілом.

 Вчені хочуть зрозуміти, як все це вплине на здоров'я жінки.

  Розробки ведуться і щодо ще одного засобу - JQ1 (в даний момент проходить оптимізацію). Він порушує сам процес створення сперматозоїдів - тіло ніби забуває, як це робити. JQ1, дітище "Ракового інституту Дано-Фарбер" блокує білки-бромодомени. Приміром, блокування бромодомена в ракових клітинах позбавляло їх «особистості» - вони забували, що є раковими. В яєчках присутні свої особливі бромодомени. Незважаючи на це, вченим ще належить переконатися в тому, що їх засіб торкнеться тільки білка в яєчках

 На відміну від протизаплідних пігулок для жінок, препарат не містить комбінації тестостерону і прогестерону, що блокують здатність жінки до зачаття.

Механізм дії новинки заснований на тому, що сперма втрачає білок, необхідний для запліднення яйцеклітини. Передбачається, що цей препарат чоловік повинен буде приймати тільки один раз на три місяці.




Немає коментарів:

Дописати коментар