четвер, 12 березня 2015 р.

Виявляється... Чоловікам подобаються не стільки жіночі сіднички, скільки вигин хребта.

Інтерес чоловіків до пишних жіночих сідниць пов'язаний не з самими привабливими об'ємами цієї чарівної частини жіночого тіла, а з вигином хребта. Вчені з'ясували, що чоловікам найбільше подобаються жінки, спина яких знаходиться під кутом в 45 градусів відносно п'ятої точки. Такий кут в первісному суспільстві дозволяв представницям слабкої статі працювати навіть на останніх місяцях вагітності, не ризикуючи пошкодити спину - і чоловікам було вигідніше обирати їх у якості супутниць життя. Результати нового дослідження представлені в журналі Evolution and Human Behaviour.




 Психолог Девід Льюїс (David Lewis) і його колеги з'ясували, що пишні сідниці для чоловіків швидше маскують реальну причину привабливості - вигнутий хребет. Вчені показали 300 чоловікам силуети жінок з хребтом різного ступеня викривленості і попросили оцінити їх привабливість.






Найбільшу симпатію у респондентів викликали дами з вигином спини під кутом в 45,5 градуса. Докладний аналіз результатів опитування показав, що ці пристрасті не є побічним продуктом привабливості пишних сідниць...




 Вчені впевнені в еволюційній природі таких пристрастей. «Справа в тому, що такий вигин дозволяв первісним жінкам зміщувати центр ваги тіла назад щодо стегон - під час вагітності, коли він істотно переміщуваувся вперед. Це вкрай важлива перевага: без такого вигину тиск на стегна виростає майже на 800 відсотків, що практично паралізує саму вагітну і підвищує ризик травм », - стверджує Льюїс. Навпаки, жінки з вигнутою спиною могли шукати їжу навіть в останні місяці вагітності і народжувати багатьох дітей без ризику пошкодити спину. З часом суспільна користь від таких особливостей анатомії зробила їх сексуально привабливими для чоловіків.


 Отже кут в 45 градусів є золотою серединою: він допомагає рухатися, але ще й не піддає жінок ризику хребетних гриж і хронічних болів у спині.


 За словами Льюїса, любителів об'ємних жіночих сідниць нерідко насправді притягує вигнута спина. «Вони спрямовують свою увагу на зад, але отримують інформацію про хребет, не знаючи, що їх мозок займається саме цим. Втім, можливо і те, що чоловіків приваблює одночасно і вигнута спина і пишна п'ята точка. Щоб це зрозуміти, необхідні подальші дослідження », - резюмує вчений. Ми погоджуємось з паном Льюісом - поле для досліджень просто не пахане!!! Я вже зараз іду до "дослідницьких об'єктів"!





Джерело - http://nastroenie.com.ua/news/73682.html

Немає коментарів:

Дописати коментар