пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Українські курорти-малюки: у п'ять разів дешевше ніж Буковель!!!


Коли ми говоримо про відпочинок у Карпатах, то перше, що згадується - Буковель. Цей курорт відомий, респектабельний та популярний і... дорогий. Природньо якщо зараз ми погомонімо про місця, де можна відпочити не гірше, але у кілька разів дешевше...

Косів
Районний центр Косів більш відомий своїм сувенірним ринком. Адже в містечку працює інститут прикладного та декоративного мистецтва зі своїм музеєм і лавкою, де продають шедеври народної творчості.


 На протилежному від центру міста березі річки Рибниця стоїть стара дерев'яна церква Святого Василія Великого, побудована в 1895 році. Трохи далі, біля окружної дороги, починається Національний парк «Гуцульщина». На його території, на схилах гори Михалкова, облаштована гірськолижна траса довжиною 1200 м. На початок лижників витягує бугельний підйомник - патріархальне, зате надійне і дешеве рішення. Відповідно, сніг - лише природний. Але не думайте зверхньо, ​​що ця гірка для новачків. Навпаки, вона підійде любителям фрірайду. Купини і невисокі горбки на швидкості перетворюються в мінітрампліни. Розслабитися можна лише в самому низу. Заодно і відігрітися. У підніжжя гори знаходяться прокат лижного спорядження, медпункт і кафешка.

Шешори
По інший бік Національного парку «Гуцульщина», в 13 км від Косова, знаходиться не менш відомий курорт Шешори. Сюди їдуть, щоб помилуватися Сріблястими водоспадами на річці Пістинь.



 Не забуті і лижники. На схилі гори Пасічна обладнано кілька трас довжиною від 700 до 1500 мм. На вершину доставляє старенький, але як і раніше робочий бугельний підйомник. Спуски тут досить пологі, але рясніють невеликими трамплинчиками. Перепад висот - всього 150 м. Снігових гармат і освітлення тут теж не побачиш. Зате трасу обслуговує ратрак. Є пункти прокату спорядження. Вибрати, де поїсти і переночувати, теж можна без проблем. Тільки подбати про це слід заздалегідь.

 Сокільське
Якщо виїхати від Косова в сторону Чернівецької області, то в якихось 15 км на березі Черемоша зустрінеться село Тюдів. Головною його пам'яткою є стометрова Сокільське скеля, що стоїть на березі. А на схилах однойменної гори прокладені кілька трас. Центром курорту стала база «Сокільське», чиї господарі взяли під нагляд і гірськолижну трасу.


 Спуски на Сокольськsq трасі розташовані у вигляді гігантської літери V. Менше крило (800 м) віддано початківцям і любителям. Їх обслуговує бугель. Для професіоналів прокладена півторакілометрова швидкісна траса, куди веде крісельний підйомник.

Вартість одного підйому - 15 грн. Ski-pass на день - 200 грн. Вечірнє катання з 18 до 21 години - 150 грн. Ціни на проживання в готелі починаються від 525 грн. за стандартний одномісний номер. Є котеджі. І не варто забувати про приватний сектор, рівень якого цілком прийнятний.Гуцульська лазня - 425 грн. в годину для групи. Басейн - 50 грн. в годину. Є навіть SPА-салон


 Верховина
Щоб потрапити в саме серце Карпат, потрібно їхати по вузькій гірській дорозі в Верховину. Селище розташоване на висоті 620 м над рівнем моря в долині Чорного Черемоша. Над ним підносяться гори Мазурка - 1025 м, Синиця - 1186 м, Біла Кобила -1473 м і, нарешті, Піп-Іван - 2020 м. На вершині останньої досі стоїть «Білий слон» - руїни старої польської обсерваторії.


 Протягом останніх десятиліть район активно розвиває лікувально-оздоровчий туризм, адже в околицях Верховини більше сотні джерел мінеральних вод. А ще тут надзвичайно чисте гірське повітря і густі смерекові ліси. Але і покататися все-таки є де.

Гора Пушкар прихистила трасу довжиною 380 м. Ширина спуску - від 20 до 60 м при перепад висот 72 м. Обслуговує трасу бугельний підйомник.

У сусідньому селі Ільці розміри і характер траси серйозніше. Протяжність її - до 700 м. Ширина - від 30 до 40 м.


 Ворохта 
Відоме туристичне селище знаходиться на шляху до єдиного в цій частині Карпат перевалу. Серед його пам'яток - дерев'яний храм Різдва Богородиці XVII століття. Цікаві два старих австрійських кам'яних арочних моста, споруджені в 1895 році при будівництві залізниці Станіслав (Івано-Франківськ) - Яремча - Ворохта - Рахів. Довжина меншого становить 100 м, і він до цих пір робочий. Другий витягнувся на 130 м і вважається одним з найдовших кам'яних залізничних мостів в Європі.


 У минулі роки Ворохта була одним з провідних гірськолижних курортів. На сьогодні залишилася одна траса середньої складності на горі Пушкар протяжністю 500 м, зате зі швидкісним бугельним підйомником довжиною 450 м. Є снігові гармати та ратрак.



 Яблуниця
Яблуниця - це майже що Буковель. І до виникнення останнього фактично була головним гірськолижним центром Івано-Франківщини. Багато хто називає це селище «приватним сектором Буковеля». Адже до модного курорту звідси рукою подати.



 Навколо села височіють гори Довгий Грунь (971 м), Дол (1045 м), Щербань Верх (1067 м) і Перехрестя (1091 м) - зі спусками. В основному вони прокладені по схилах гір Микулинка, Коза і Дол.Основні траси:«Чешка», протяжність 900 м, перепад висот 280 м;«Динамо-1» (колишня «Львівська»), протяжність 900 м, перепад висот 280 м;«Кооперативна» (колишня «Динамо-2»), протяжність 860 м, перепад висот 250 м;«Млинці», протяжність 400 м, перепад висот 150 м;«Корова», протяжність 200 м;«Коза», протяжність 650 м.Обслуговуються вони бугельними підйомниками різної довжини.Називати Яремче гірськолижним курортом рука не піднімається. Це перш за все ворота Карпат і один з найбільших туристичних центрів, в якому є що подивитися. Наприклад, водоспад Пробій на річці Прут в центрі селища. Є ще один водоспад «Дівочі сльози» знаходиться неподалік на річці Жонка. І, зрозуміло, скелі Довбуша



 Вишків
Село розташоване по інший бік хребта в Долинському районі на висоті 930 м над рівнем моря. Через село проходить автомобільна траса Долина - Міжгір'я. Є тут дві траси: одна на горі Залома (довжина 1 тис.м), друга - на горі Черемшина (350 м). На Залому піднімає бугельний підйомник завдовжки 1 тис.м. На горі Черемшина встановлений бугель довжиною 400 м.



 Вартість прокату лиж і сноубордів становить 60 грн. в день. Однак вибір спорядження обмежений. Вартість одного підйому - 8 грн. Вартість проживання - від 100 грн. в день.

Джерело -  http://experttur.com/ukraine/201601/kurorty-malyshi-v-pyat-raz-deshevle-bukovelya.html

Немає коментарів:

Дописати коментар