четвер, 17 березня 2016 р.

Подивитись у березні. Свіже кіно.

У прокат цього місяця вийде гучний фільм-номінант на "Оскар", якісне італійське кіно, український документальний фільм про анексію Криму та багато інших цікавих стрічок, вартих уваги. У нашому списку списку найцікавіші з них.

 "Крим, як це було"


Українські кінематографісти з "Вавилон'13" зняли першу документальну стрічку-дослідження про події дворічної давнини в Криму.
В основі документального фільму режисера Костянтина Кляцкіна – історії українських військових у Криму, які у лютому-березні 2014 року не зрадили присягу і не спокусилися обіцянками керівництва російського флоту. Ці люди стикнутися з залякуванням сімей, надпотужним інформаційним тиском та зрадою побратимів.
      Для широкої громадськості важливо почути історію протистояння від безпосередніх учасників, важливо зрозуміти, що таке військова присяга, що таке втрата дому та корабля, що таке зрада побратимів і неймовірний тиск на сім’ю та родичів. Але крім цього, суспільству потрібно знати про те, що вихідці з Криму продовжують служити у Військово-Морських Силах України та роблять все можливе для відновлення флоту, морської піхоти та авіації.
Разові, прем'єрні покази фільму відбудуться в шести містах України. Творці картини сподіваються, що пізніше "Крим, як це було" вийде і в широкий прокат.


 "Трамбо"


Дата виходу в прокат: 24 березня
Фільм Джея Роуча заснований на біографічній історії видатного голлівудського сценариста Далтона Трамбо, відомого за роботою на фільмами "Римські канікули", "Спартак". Трамбо підтримував американських комуністів і в 1947 році постав перед Комісією з розслідування антиамериканської діяльності.
Політичні погляди Трамбо не могли не відбитися на колись успішній кар'єрі сценариста. Він разом з іншими діячами Голлівуду потрапляє у чорний список. Фільм Роуча розповідає історію його боротьби з американським урядом і студійними босами. До війни за свободу залучається весь Голлівуд.
Роль Трамбо грає зірка популярного серіалу "Пуститися берега" Брайан Кренстонє.


 "Керол"


 Дата виходу в прокат: 10 березня
Фільм "Керол" став подією ще до виходу в широкий прокат. 6 номінацій на "Оскар", 5 номінацій на "Золотий глобус", премія за найкращу жіночу роль в Каннах для Кейт Бланшетт та Квір-Пальмова гілка за висвітлення ЛГБТ-теми.
"Керол" – це робота американського кінорежисера, одного з найяскравіших представників незалежного кіно США Тодда Хейнса. У центрі сюжету – кохання двох жінок, ролі яких виконали Кейт Бланшетт ("Авіатор") та Руні Мара ("Дівчина з татуюванням дракона").
Їхня історія розгортається в 1950-х роках у Нью-Йорку. Керол знайомиться з молодою продавщицею Терезою у складні для себе часи: вона розлучається з чоловіком та бореться за право бачитись з дочкою. Спочатку дві жінки знаходять одна в одній віддушину та душевно зближуються. Це робить їх найкращими подругами, а згодом і коханками.
Фільм знятий за книгою Патриції Хайсміт "Ціна солі" (1953), який вважається першим романом про одностатеве кохання зі щасливим фіналом.

 

#Selfieparty

Дата виходу в прокат: 31 березня
Ще одна українська стрічка вийде в прокат у березні. Молодіжна комедія Любомира Левицького, відомого за фільмами "Штольня", "Тіні незабутих предків", - це історія про мегавечірку, яка обернулася серйозними неприємностями.
У відділку поліції в стані похмілля прокидаються четверо студентів. Їх звинувачують у вбивстві карлика, труп якого сьогодні зранку знайшли на газоні біля будинку одного з хлопців. Але друзі нічого не пам'ятають: вчора вони організували мегавечірку, про яку розповіли всьому місту.
Поліцейські насідають з усіх боків. У них є фото з доказами, фрагменти відео та безліч свідків. Але хлопці не здаються і просять дозволити їм зібрати власні докази. Під приводом оголошення нової вечірки, вони просять все місто надсилати їм свої відео з вчорашнього погрому. І ситуація починає прояснятись.
Фільм українського режисера тяжіє до маскульту, але ігнорувати його таки не варто. #Selfieparty знятий за штампами голлівудських комедій, але є гарною спробою Левицького завоювати любов аудиторії.
Актори: Ксенія Мішина, Олена Лавренюк, Артур Шурипа, Борис Савенко, Богдан Рубан, Володимир Ситнік.

 Ці фільми вийдуть на українські екрани в березні. Але протягом місяця також демонструватимуться картини, які вже зараз в покаті: переможець головної нагороди "Оскара" "У центрі уваги", українська комедія Івана Кравчишина "Політ золотої мушки" та документальний детектив від режисера "Вавилон'13" Володимира Тихого "Бранці".

І ще...


Дати показів: 3-9 березня
Міста, які приймають фестиваль: Київ (кінотеатр "Київ"), Вінниця, Запоріжжя, Львів, Маріуполь, Одеса, Харків, Чернівці.
Уже вшосте в Україні відбудеться фестиваль, увага якого зосереджується на найкращих картинах італійського кінематографу. Щороку Cahiers Du Cinéma (officiel) складає список найкращих фільмів Італії, і цьогорічна добірка українським глядачам буде представлена вже в березні. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

 "Кров моєї крові"



Фільмом, що відкриє "Тиждень італійського кіно", стане історична драма Марко Беллоккьо. Це моторошна історія середньовічного монастиря, пов'язана зі стратами та катуваннями, монахинями-відьмами та загадками.
Церковні ієрархи влаштовують судилище в монастирі Боббіо. Вони звинувачують сестру Бенедетту в тому, що вона спокусила священика Фабриціо, який після цього наклав на себе руки. За логікою катів такий злочин могла скоїти тільки відьма. Вимагаючи від дівчини зізнання в сатанинських підступах і розкаяння, її мучителі використовують найвитонченіші тортури вогнем і водою.
Свідком жахливих знущань стає брат-близнюк самогубця - Федеріко, який приїхав у монастир. Він теж вважає Бенедетту злочинницею, але і сам стає жертвою її чар. Організатори фестивалю обіцяють, що на глядачів чекає несподіваний сюжетний поворот.
Стрічка Беллоккьо отримала премію Міжнародної асоціації кінопреси (ФІПРЕССІ) на Венеційському кінофестивалі.
По закінченню "Тижня італійського кіно" фільм вийде в широкий прокат з 24 березня українською мовою.

  
"Пристебніть ремені"

 Мелодрама Ферзана Озпетека – це історія про пристрасне, заборонене кохання двох зовсім не схожих людей. Інтелігентна Елена і хамовитий Антоніо повні протилежності один одного - за характером, життєвими пріоритетами, ставленням до світу.
Вони борються зі своїми почуттями не лише через несхожість, а й тому, що Елена зустрічається з архітектором Джорджіо, а Антоніо - з її найкращою подругою Сильвією. Утім молоді люди одружуються. А за кілька років Елена починає замислюватися, чи не вчинила трагічну помилку.


"Крижаний ліс"


Трилер Клавдіо Ноче з Еміром Кустуріцею, Ксенією Раппопорт, Доменіко Діеле, Адріано Джанніні в головних ролях розповість історію загубленого селища біля підніжжя Альп. Тут незрозумілим чином зникають люди. Разом з тим поліція підозрює, що через ці місця проходить підпільний трафік з доставки нелегальних мігрантів до Західної Європи.
Щоб розплутати клубок таємниць, у ці краї приїжджає поліцейський інспектор Лана, яка видає себе за журналістку. Майже відразу навколо неї, практично єдиної жінки в селищі, та ще й красуні, розгортаються події, що неухильно ведуть до кривавої розв'язки.
 По закінченню "Тижня італійського кіно" фільм вийде в широкий прокат з 10 березня українською мовою.



 "Моя мама"


Лауреат багатьох національних та міжнародних кінопремій італієць Нанні Моретті презентує мелодраму з Маргеритою Буй, Джоном Туртурро, Джулією Лаццаріні та самим Нанні Моретті в головних ролях.
Маргарита знімає фільм, головну роль у якому грає відомий і абсолютно нестерпний американський актор італійського походження. До її творчих метань додаються і життєві труднощі: мати Маргарити лежить у лікарні, дочка переживає кризу перехідного віку. І лише брат героїні, як завжди, залишається на висоті.
По закінченню "Тижня італійського кіно" фільм вийде в широкий прокат з 31 березня українською мовою.

Ці фільми вийдуть на українські екрани в березні. Але протягом місяця також демонструватимуться картини, які вже зараз в покаті: переможець головної нагороди "Оскара" "У центрі уваги", українська комедія Івана Кравчишина "Політ золотої мушки", та документальний детектив від режисера "Вавилон'13" Володимира Тихого "Бранці".

Джерело -  http://espreso.tv/article/2016/03/04/nayvazhlyvishi_premyery_bereznya

Немає коментарів:

Дописати коментар