вівторок, 10 травня 2022 р.

Герої Маріуполя.

Ми хочемо розказати вам історії Героїв, які тримають оборону і захищають увесь світ від зла, яке несе росія. Сьогодні буде тред про Іллю — захисника Маріуполя зі сталі й титану (в буквальному значенні). Ілля — офіцер управління розвідки полку "Азов".

Замість лівої руки в Іллі — титаново-сталевий протез, а замість правого ока — штучне.



У 2015 році 21-річний Ілля став частиною "Азову". Доти був інструктором зі стрільби. Каже, що його прихід у військо та на війну — логічне продовження вже здобутого досвіду.
В одному інтервʼю він розповідав: "Моє бажання воювати — це розуміння себе як громадянина. Як у Стародавній Греції: Хочеш бути громадянином? Ласкаво просимо на військову службу".
Своїми знаннями та вміннями військовий стрімко пішов вгору кар’єрною драбиною — досить швидко став командиром відділення, потім — заступником командира взводу.
У грудні 2017 року отримав поранення: росіяни почали обстріл, коли Ілля мінував територію. Він встановлював розтяжку, поруч упав ворожий снаряд, власний боєприпас вибухнув.


Ілля розповідав якось: "Це сталося у вівторок. Наша рота не любить вівторки. Всі наші поранення траплялися у цей день. У мене в руках був запал від боєприпасу, і він, від вибухової хвилі, здетонував. Мені – все відразу в обличчя, в руку, в ногу..."
"...Поруч були товариші, вони мене перев’язували… Порване горло, діромаха діаметром 3 сантиметри, осколок ще біля сонної артерії застряг. Руку відразу перемололо. Я прямо бачив, як її рівненько по суглоб відірвало. Обличчя пекло боляче. Тепер на щоці шрам у формі Японії...".



Ілля наголошує: "відірвані руки не болять", суть людини — в адаптації, а тяжке поранення — не привід зупинятися. І він продовжив службу. Чітко знає та проговорює це завжди: перемога України — в повній деокупації її територій. Заради цього й пішов воювати.



Зараз Ілля разом із побратимами тримає "Азовсталь" і результативно б’є ворога. 8 травня 2022р. під час пресконференції зі сховища Азовсталі він озвучив цифри: українські захисники Маріуполя станом на 15 квітня ліквідували близько 2,5 тисяч і поранили 5 тисяч російських військовослужбовців. Оборона триває.

P.S - …Перед тим, як прийти в "Азов", Ілля перервав навчання на історика в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Планує повернутися й завершити, після перемоги — перемоги та вже історії, яку сам творить просто зараз.

Немає коментарів:

Дописати коментар