вівторок, 12 липня 2022 р.

Всесвітній день шоколаду.

Сподіваюсь, що мене не звинуватять у ксенофобії, оскільки у якості ілюстрації цього "смачного" дня я використаю світлини шоколадно-шкірої Квіточки неймовірної краси. Але, коли будете читати наступні рядки про школад, зверніть увагу як пікантно і красиво вони лягають на ці ілюстрації...

Напевно, проти шоколаду мало кому вдавалося встояти, так як він не тільки смачний, але і піднімає настрій завдяки вмісту в своєму складі ендофінів, які ще називають гормонами щастя. Але, дуже часто людям, що сидять на дієті, доводиться відмовлятися від цих ласощів і пригнічувати в собі бажання. Адже вони навіть не здогадуються, що даремно позбавляють себе такого задоволення.

Вчені довели, що незначна кількість шоколаду в день можуть бути корисними. Але це повинен бути саме чорний гіркий шоколад, який містить в собі мінімум 55% какао-бобів, а не замінників. Вони є гарними знищувачами жиру і застосовуються, наприклад, в антицелюлітній практиці при масажі. Згідно з дослідженнями, якщо вживати всього 45 г чорного шоколаду з вмістом 70-85% какао в день, він здатний не тільки запобігти інфаркту, знизити ризик виникнення серцево-судинного захворювання, а також допомогти скинути зайві кілограми. Для цього навіть є спеціальні шоколадні дієти.

Навіть сам аромат здатний добре впливати на психіку людини. Згідно доведеним показникам вчених, запах шоколаду має коктейль, в складі якого близько 40 летючих відтінків. Солодкуватий аромат здатний зняти роздратування, умиротворити і повернути душевну рівновагу.


























Немає коментарів:

Дописати коментар