вівторок, 5 липня 2022 р.

Happy Birthday America

 

У 1776 році в США проживало 2,5 мільйона осіб. Сьогодні населення США становить понад 316 мільйонів. Конгрес зробив День незалежності офіційним неоплачуваним вихідним днем для федеральних службовців у 1870 році і лише в 1938 році змінив його на оплачуваний вихідний.

Спочатку зірки на оригінальному американському прапорі були розташовані по колу. Це був символ рівності всіх колоній.

Перше святкування Дня незалежності відбулося 8 липня 1776 року в Філадельфії. У цей день Декларація незалежності була вперше прочитана публічно після того, як люди були зібрані на площі дзвоном Дзвону Свободи.

Відомо, що індичку в якості традиційної страви для святкування Дня незалежності запропонував Бенджамін Франклін.Проте...це не зовсім чи зовсім не так.

Історія про індичку з’явилася через те, що в одному зі своїх листів Франклін розкритикував орла як символа США:“Зі свого боку я хотів би, щоб білоголового орла не обрали представником нашої країни”, – написав він. На переконання Франкліна, орел був “птахом поганого морального характеру”, який “не заробляє чесно на життя”, оскільки краде їжу у яструба і занадто “лінивий”, щоб самостійно добувати собі їжу.

На противагу цьому, Франклін назвав індичку “набагато поважнішим птахом” і “справжнім вихідцем з Америки”. Франклін вважав індичку “птахом мужності”, яка “без вагань нападе на гренадера британської гвардії, який повинен був би припустити вторгнення на його фермерське подвір’я в червоному пальті”. Цей приватний лист був написаний 26 січня 1784 року, одначе Франклін ніколи не оприлюднював своїх поглядів, і коли вісім років тому йому була надана можливість офіційно запропонувати символ США, його ідея мала біблійні мотиви.

День незалежності вважається днем народження Сполучених Штатів як вільної і незалежної країни. Більшість американців називають це свято просто за його датою - «Четверте липня».






















































Немає коментарів:

Дописати коментар