пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

У Дніпропетровську відкрили найбільший у світі єврейський центр "Менора".

Єврейський центр має назву "Менора" і його будівля - це сім башт різної висоти, найбільша з яких - 77 метрів, або 22 поверхи. Башти символізують семисвічник - Менору - символ єврейської релігії, пояснив головний архітектор проекту Олександр Сорін. На баштах встановлене підсвічування, тому у нічний час менора свититься, як семисвічник.




Ігор Коломойський - нині
голова Європейського Єврейського Союзу






Геннадій Боголюбов -
очільник дніпропетровської єврейської громади

Геннадій Аксельрод
"Батьками проекту стали "українські" бізнесмени-мультімільйонери Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, та нині покійний Геннадій Аксельрод(загинув 14 квітня 2012р.- замовне вбивство).










Церемонія відкриття відбулася 16 жовтня 2012р. Єврейський центр має назву "Менора" і його будівля - це сім башт різної висоти, найбільша з яких - 77 метрів, або 22 поверхи. Башти символізують семисвічник - Менору - символ єврейської релігії, пояснив головний архітектор проекту Олександр Сорін. На баштах встановлене підсвічування, тому у нічний час менора свититься, як семисвічник. На перших двох поверхах центру розташовані супермаркети, магазини, інтернет-кафе, ресторани та інші сервіси. Крім того, у "Менорі" працюватиме готель, конференц-зали, та офіси.

      Тут розташується і один з найбільших у світі музеїв, присвячених історії єврейського народу в Україні та найсумнішій її частині – Голокосту. Музей водночас є і дослідницьким центром, де працюватимуть науковці з різних країн світу.

     Нижче можна подивитись світлини з двох позицій - електронна версія проекту, та його реальне втілення. Під час перегляду можна задати собі кілька запитань - чому саме в українському Дніпропетровську побудований цей центр(?), чи мають "українські" мультімільйонери(серед яких практично немає етнічних українців) справжні національні інтереси(?)...і...питань може бути ще багато... проте сама подія, без сумніву, непересічна і тільки час покаже, який прямий чи опосередкований вплив на подальшу долю міста і країни в цілому вона буде мати. Від себе додам, що відтепер цей куточок міста буде нагадувати мені більше анаціональний Нью-Йарк, ніж український Дніпропетровськ.













Немає коментарів:

Дописати коментар