четвер, 23 травня 2013 р.

«Українська нова хвиля» - нове українське кіно.

14 грудня 2012 року в Києві та 21 січня 2013 року у Львові відбулися  прем'єрні покази «Української нової хвилі». Про що власне мова - це  дебютна збірка українських короткометражних фільмів, яку було представлено Національним центром Олександра Довженка у партнерстві з мистецькою формацією Wiz-Ar...

 Проект прем'єрних показів найновіших українських фільмів «Українська нова хвиля» започатковано Центром Олександра Довженка в грудні 2012 року. В його рамках широкій аудиторії демонструються фільми, створені за сприяння або на замовлення Державного агентства України з питань кіно та фільми незалежних режисерів, для яких проект став чи не єдиною можливістю потрапити зі своїми роботами в кінопрокат.

 Отже. Будьте уважні. Не у всіх є можливість відвідати прем'єрні покази. Тому надаєм перелік міст де це можна буде зробити, так би мовити, "наживо".
Прокат охопить п'ятнадцять залів у восьми українських містах - Дніпропетровську (з 23 травня), Києві (з 23 травня), Ужгороді (з 25 травня), Івано-Франківську (з 25 травня), Одесі (з 25 травня), Рівному (з 25 травня), Львові (з 30 травня), Донецьку (з 30 травня), Чернівцях (з 30 травня).


 «Українська нова хвиля - 2012» складається з семи короткометражних фільмів українських режисерів.
 
ukrainian_lessons
УРОКИ УКРАЇНСЬКОЇ, 2012, 30’
Режисер: Руслан Батицький
В ролях: Дмитро Ярошенко, Віктор Марвін, Анна Сергєєва, Євген Сосновський
Дрімотну німоту деградованого шахтарського містечка порушує поява молодої вчительки. Між нею та хлопцем-шахтарем спалахує почуття. У місцевих молодиків, що збиваються в зграю навколо найсильнішого, це викликає тваринну агресію та лють. В боротьбі з інакшістю зло набуває пишних барокових форм…]

road
ДОРОГА, 2012, 21'
Режисер: Максим Ксєнда
В ролях: Євгеній Герасименко, Євгеній Єфремов, Світлана Штанько, Віктор Глушков
Розлученим батькам байдуже до сина-підлітка. На спір він вирушає в інше місто. На небезпечному шляху до батька, для якого син є тягарем, хлопець вперше зустрічає когось, хто готовий зазирнути в його очі. Це дає йому розуміння життя і визначає його майбутній шлях – маленька людина починає відкривати великий світ.

independence_day
ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, 2012, 15’
Режисер: Антоніна Ноябрьова
В ролях: Євген Бушмакін, Олег Шевцов, Дмитро Кіфяк, Євген Кожаєв, Віталій Матвієнко, Вадим Лісняков
День незалежності очима молодих і неприкаяних жителів українських спальних районів. Трагікомічна історія нездатності усвідомити власну свободу на тлі занепалих цінностей попередніх поколінь.
Спеціальний Диплом журі національного конкурсу Одеського Міжнародного кінофестивалю, гран-пры національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

boroda
БОРОДА, 2012, 25’
Режисер: Дмитро Сухолиткий-Собчук
В ролях: Зіновій Симчич, Марія Романова, Джільберто Форті, Микола Гоменюк, Євген Зелінський
Фільм входить до альманаху "Україно, гудбай". Продюсери: Архаус Трафік, Ігор Савиченко.
Старий чоловік доживає віку наодинці в пустому селі. Його називають Бородою. Він місцевий дивак. Донька живе за кордоном: вона вийшла заміж за іноземця. Раз на рік вона приїздить… Аби здійснити ритуал великої любові. Приз за кращий сценарій фестивалю "Відкрита ніч".

Pyrih_4ПИРІГ, 2012, 16’
Режисер: Юрій Ковальов
В ролях: Ліна Будник, Валерій Астахов, Валерій Гнеушев, Олег Загородній, Микита Сітдіков, Артем Мяус, Андрій Черняк, Олег Стешаков, Сергій Крупеня
У провініційному українському містечку всі знають один одного на ім’я і живуть, наче одна велика родина. Баба Зіна пече пироги, частує ними місцевих підлітків… і їм же продає наркотики. Бабу Зіну “кришує” місцева злочинна еліта, вона ж – міліція. Коли керівник злочинної еліти приходить по відсотки, баба Зіна дбайливо пропонує йому обід. Бо це ж її рідний син...
Учасник 3 Одеського МКФ (Українська національна конкурсна програма) та VII Міжнародного фестивалю незалежного кіна «Кінолев» (українська програма).

lonelles_dialogues
ДІАЛОГ НА САМОТІ, 2011, 6'
Режисер: Юлія Райнветер
В ролях: Катерина Мажуль, Сергій Болотаєв
Часом, щоб дізнатися більше – варто просто помовчати.





between_midnightМІЖ ДВАДЦЯТОЮ ТА ОПІВНОЧІ, 2012, 6'
Режисер: Денис Сполітак
В ролях: Кирило Шибут, Олена Потьомкіна, Ілля Пелюк, Олена Борозенець, Олександр Піскунов, Олена Борозенець
Клінічна історія дорослішання. Ставати собою в пошуках себе. Між 20 й опівночі - між віком і часом.
Диплом національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

Тривалість сеансу: 109 хв.

 Наступні збірки «Української нової хвилі» Центр Олександра Довженка планує випускати в національний кінопрокат на рік: наприкінці весни (фільми, створені в другій половині попереднього року) та восени (фільми, створені на початку року).


 

Немає коментарів:

Дописати коментар