пʼятницю, 31 травня 2013 р.

Білявка та Блондинка.

Сьогодні яфетичний світ відзначає "День Білявок". Одна справа у тому, що за легендою підприємливі та активні білявки у 2006 році організували вперше це свято і вдало його пропіарили. А інша сторона медалі - ті, хто завжди зацікавлений у різного гарту комерційних подіях, що дозволять збільшити обсяги продажів. Проте ми, користуючись нагодою, спробуємо проаналізувати, чим все ж таки відрізняються від решти людства і чим об'єднані між собою ті, кого ми обзиваєм блондинками чи білявками.
Одразу відзначу, що у оспіваній красі білявок є свої стандарти - білокосі з блакитними очима. Мені пощастило випадково зустрітись з такою дівчиною і навіть піймати ї чарівний погляд у фотооб'єктив. Хоча існує думка, що ще більш гарячою є суміш білявого волосся та зелених очей...


     Стеретип сприйняття білявок двобокий. З однієї сторони - приваблива та бажана, з іншої - трішечки недоумкувата. Стосовно другої сторони... Мені здається, що тут білявки самі "гарненько" попрацювали на створенням подібного анекдотичного іміджу. У пошуках багатих наречених значна частина жінок вдається до двох крайнощів: "стану білявкою - бо вони більш привабливі і на мене скоріш звернуть увагу" і "слухняна кішечка, що беззаперечно сприймає хай і дебільноватого, проте перспективного нареченого". Образ готовий.
 
-->Колір волосся залежить від того скільки у волоссі меланіну. Два типи меланіну створюють його колір: еумеланін і феомеланін. Чим більше еумеланіна у людини, тим темніше волосся її буде. Феомеланін працює таким же чином тільки робить волосся рудим. Низькі рівні як еумеланіна і феомеланіна як раз і характеризують блондинок. 


 
-->
Жарти про "тупих блондинок", можливо, походять від популярної французьської п'єси 1775 року Les curiosités-dе-lа Foire. У ній одна з головних героїнь, повія Розалі, зображена як комічно тупа. А подібні жарти прийшли до нас саме з західноєвропейської культури. Хто спроможний пригадайте, чи щось подібне існувало у нас до останнього часу?

Деякі вчені вважають, що слово "блондинка" походить від середньовічного латинського blundus, що означає "жовтий", а також від старо-франкського blund, що означає "сивий", або від старого англійського beblonden означає "пофарбований". Хоча до сьогоднішнього дня найбільша кількість людей з русявим волоссям проживає у скандинавських країнах. За певними дослідженнями - до 50%.

Цікавий факт - під впливом
--> Ріхарда Вагнера та Елізабет Ніцше, сестри відомого філософа, деякі масонські товариства спеціально відбирали людей з світлим волоссям та блактивними очима і відправляли їх до ізольованої місцини у Парагваї для того, щоб посіяти насіння нової раси суперменів.



У стародавній Греції
-->світле волосся було пов'язане з проституцією.
Під час панування римської імперії  німецьких білявок, що потрапляли у полони обстригали, щоб зробити перуки для багатих модниць.  А Мессаліна, відома своїми еротичними апетитами римська імператриця, приховувала своє чорне волосся одягаючи перуку блондинки, коли вона відвідувала борделі.
 Отже "блондинисту" привабливість жінки відмітили вже давно, тому намагались себе освітлювати. Проте до 1818 року коли для цієї мети почали використовувати перекис водню, що знебарвлював волосся а разом з тим не був надто агресивним, "штучні білявки" використовували наприклад суміш голубиного гною та кінської сечі. Ото сила!
Сучасні співці гламуру виділяють наступні стандартні стереотипи кіно-образів білявок:
"пекуча" чи "крижана" - це
-->блондинка, яка ховається під вогнем зовнішньої холодності (наприклад Грейс Келлі чи Кім Новак);
"просто білявка"
-->
блондинка з вибуховою сексуальністю і доступні для чоловіків за ціною:) (наприклад Бріджит Бардо чи Мерилін Монро);
"тупа блондинка"
-->блондинка з відвертою і природньою сексуальністю разом з глибоким проявом недорозвиненості (Джейн Менсвілд, Марі Вілсон)
Дивись світлини з прикладами нижче...
Грейс Келлі

 Такий собі
--> доктор Тоні Фаллон у 1997 році шляхом досліджень спробував довести, що колір волосся є коренем особистості людини. На його думку блондинки, як правило, більш товариські і живі і сприймаються більш жіночно, ніж жінки з іншим кольором волосся. Згідно його думки, блондинка це не колір волосся, а стан душі. Його слова підверджуються тим, что навіть справжні брюнетки, що перефарбовуються у білявок, починають вести себе як блондинки!
Бріджит Бардо


   





Але парадоксально ось що...
Хоча білявки викликають більше захоплення та еротичних переживань, чоловіки у шлюбних стосунках віддають перевагу брюнеткам чи шатенкам, вважаючи їх більш надійними.
Джейн Менсвілд

Немає коментарів:

Дописати коментар