середу, 29 травня 2013 р.

"НІМФО". Наша еротика в Каннах.

     Кілька днів тому завершився цьогорічний Канський кінофестиваль. Україна поки що не має можливості створювати будь-яку конкуренцію конкурсним фестивальним  фільмам, проте нагадувати про те, що рано чи пізно це відбудеться, повинна.
     15 травня у позаконкурсному перегляді глядачі мали можливість побачити український еротичний короткометражний фільм режисера Олега Борщевського - "Німфо". Олег відомий роботою над кіноальманахом "Закохані у Київ"(новели  "Рука" та "Остання ніч грудня").
     Головну жіночу роль зіграла Ганна Сирбу (компанія «Бенюк і Хостікоєв», вистави «Люкс для іноземців», «Сірано де Бержерак», «Як важливо бути серйозним). Смак справа суто індивідуальна, але переглянувши попереднє відео процесу, що відбувався на знімальному майданчу хочу сказати, що Ганна просто фантастична!



Це містична історія жінки, що має, так би мовити, підвищене лібідо. Чоловіки, будемо відвертими - це таємна мрія багатьох з нас.
Але у головної героїні є особливість: під час оргазму вона переноситься в просторі. Телепортується і не знає, в якій точці світу опиниться. Тому серйозні стосунки виявляються неможливими - героїня не знає, куди її занесе наступної миті. Але й без сексу вона не може, тому і страждає...


Олег Борщевський зауважує, що у «Німфо» головне – переживання героїні. «Це не еротика заради еротики, а, скоріше, драма з еротичними обставинами. Не можу відповісти, чому це еротичний фільм. Ми відштовхувалися від ідеї, драми цієї жінки. Не було потреби робити кіно саме еротичним. У команді хороші оператори. Тому в нас усе буде естетично красиве".
Хоча я вважаю, що митцю нема потреби за щось виправдовуватись. Я розумію, що він це робить оглядаючись на хвору частину суспільства. Ту, що хвора двуликою мораллю.



 Головну чоловічу роль зіграв Дмитро Рибалевський. В одній з еротичних сцен задіяна московська актриса Наталя Варшона.

Хронометраж стрічки...ну дуже невеличкий - 15 хвилин, проте знімальний процес проводився як мінімум у 15 локаціях.
Ганна Сирбу

      Мені подобається естетичне і "розумне" еротичне кіно, тому і сам буду чекати можливості подивитись "Німфо" і пораджу тим, кому це цікаво. А тим, хто називає еротику "духовною мастурбацією" і бачить у ній фундамент всіх гріхів, можу сказати просто - не дивіться, але не заважайте, будь-ласка, тим, хто живе інакше.
І ще. Серед українських актрис практично не назву імені, чий еротичний потенціал був би реалізований до стану ікони. Хоча...назву - Юля Маярчук, що стала на певний час музою Тінто Брасса, але чи знаєте Ви про кого я пишу? Нажаль. Ми милуємось Монікою Белуччі, чи Мєган Фокс, але маємо чуттєву, сексапільну, талановиту, розумну і надзвичайно красиву ГАННУ СИРБУ.
Що повинно статись, щоб вона не загубилась серед сірості?
Принаймні Олег Борщевський обіцяв, що на тему "Німфо" буде знято повнометражний фільм. Почекаєм?

Ганна Сирбу під час знімального процесу











Немає коментарів:

Дописати коментар