понеділок, 15 жовтня 2012 р.

Почитати. Андрій Курков."Львівська гастроль Джимі Хендрікса"

    Андрій Курков. Російськомовний український письменник. За деякими свідченнями -  у Європі признаний як російськомовний письменник N1. Українська Вікіпедія пише - закінчив Школу перекладачів японської мови. Працював редактором видавництва «Дніпро», сценаристом на кіностудії О. Довженка, викладав у Белл Колледжі (Кембридж, Англія). З 1988 член англійського ПЕН-клубу. Член Спілки кінематографістів України (з 1993) та Національної спілки письменників (з 1994). З 1998 — Член Європейської кіноакадемії. З 1998 — Постійний член журі премії Європейської кіноакадемії «Фелікс». У 2011 входить до складу журі літературного конкурсу "Юне слово". Одружений з Елізабет Шарп (консультант у Британській раді в Україні), має трьох дітей.


     На початку 2005 року Андрій Курков став персоною нон-грата в Росії. На теренах РФ припинено поширення його книг, зв'язок з його російським видавництвом «Петербургский писатель» розірвано. Однією з можливих причин такого явища Андрій Курков називає свої виступи у пресі під час помаранчевої революції, у яких він давав негативні оцінки щодо офіційної політики Росії та її втручання у хід українських виборів-2004.

     З нетерпінням чекаємо зустрічі з Андрієм, яка має відбутись 22 жовтня. Звіт про цю зустріч обов'язково з'явиться на сторінках нашого часопису. У ці дні Курков презентує свою нову книгу "Львівська гастроль Джімі Хендрікса" : ... над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили... американського рок-співака і гітариста Джимі Хендрікса. А по стародавніх вулицях міста носиться ночами старенька іномарка з людьми, жадаючими вилікуватися...

Немає коментарів:

Дописати коментар