вівторок, 9 жовтня 2012 р.

Nissan випустить бюджетний варіант свого популярного електрокара

У наступному році компанія Nissan випустить доступну версію електромобіля Leaf. Вона дебютує разом з оновленою моделлю, виробництво якої почнеться в грудні нинішнього року на заводі в американському місті Смірна.








 Зниження вартості моделі планується, зокрема, за рахунок більш дешевих комплектуючих. За словами співрозмовників видання, деяких постачальників Nissan вже попросив зменшити ціни на 50%. Електрокар стане дешевше і завдяки деяким технічним змінам. Наприклад, деякі елементи силової установки, які на нинішньому Leaf розташовуються в задній частині кузова, перенесуть ближче до передка, а базові світлодіодний фари замінять на аналоги із звичайними лампами.

 Як повідомлялося раніше, оновлений Nissan Leaf також отримає іншу зовнішність і модернізовану технічну начинку. У компанії мають намір збільшити запас ходу електрокара (зараз він складає 160 кілометрів) і змінити настройки педалі газу. Перші рестайлінгові автомобілі з'явиться в салонах європейських дилерів взимку-навесні наступного року.

 Компанія Nissan представила електрокар Leaf в серпні 2009 року. Модель стала першим масовим електромобілем японської компанії. Пізніше її назвали кращим європейським автомобілем 2011 року.
 Заявлені характеристики Nissan LEAF доволі привабливі. Максимальна швидкість Ніссан Ліф сягатиме 140 кілометрів на годину. А максимальний пробіг на одній зарядці акумуляторів складає до 160 км. Повна зарядка акумулятора займає 8 годин в домашніх умовах і близько півгодини в режимі швидкої зарядки на 80 відсотків зарядки батареї від мережі високої напруги. Встановлений електродвигун розвиває 107 кінських сил потужності і 280 ньютонів на метр тягового зусилля.

 Наша не зайва довідка

Британський підрозділ Nissan оголосив вартість заміни акумуляторів Leaf. Щоб замінити батарею в цьому електрокарі, доведеться заплатити 19 392 фунта стерлінгів (близько 21 650 євро), повідомляє журнал Auto Express з посиланням на заяву глави підрозділу Енді Палмера.

Топ-менеджер Nissan UK повідомив, що літій-іонна батарея Leaf складається з 48 модулів, кожен з яких коштує 404 фунта. Таким чином, заміна всіх модулів обійдеться власникові електрокара в 19 392 фунта, що на 727 фунтів дорожче, ніж купити новий Volkswagen Golf BlueMotion.

Термін роботи однієї батареї Nissan Leaf становить п'ять років. Однієї зарядки акумулятора вистачає приблизно на 160 км пробігу. Представники японської компанії заявляють, що в залежності від умов експлуатації батарея може прослужити більше п'яти років.

Також в Nissan роблять акцент на те, що в реальних умовах власникам Leaf не знадобиться міняти всі 48 модулів одночасно, тому сума в 19 тис. фунтів - лише теоретична. Клієнти не будуть віддавати таку суму одноразово.

Отже як завжди - у кожному гешефті є свій маленький цимес!

Немає коментарів:

Дописати коментар