понеділок, 22 жовтня 2012 р.

Почитати. Юрій Вінничук. Танго Смерті.

«Танго смерті» – це роман про Львів 30-их років. У творі йдеться про долю чотирьох повстанських родин: української, німецької, польської і єврейської.
Манеру Юрія Винничука можна миттєво упізнати, настільки вона відрізняється від усього, що для нас звичне у нашій літературі. Але манера письма у цьому романі – це також і новий Винничук із захоплючим сюжетом, в якому є і пошуки давнього манускрипту, і таємниця «Танга смерті», яке виконували в’язні Янівського концтабору у Львові. Це книга, яку мовби не читаєш, а живеш у ній.


На тему книги Юрій натрапив вивчаючи архіви, в одному з яких побачив розстрільні списки вояків УНР, які розуміючи свою долю, все одно відмовились від пропозиції перейти на бік Червоної Армії і тим самим залишитись живими. Проте цікавий факт - серед цих людей були не тільки українці.... Поляки, росіяни, євреї... Що спонукуало їх зберегти вірність обраному шляху?... Читайте роман.

Андрій Любка
Андрій Любка, молодий український поет : «Отримавши змогу стати першим читачем роману «Танго смерті» в рукописі, мушу визнати, що з його появою маємо тепер українського Умберто Еко та ще й з нотками Борхеса. В тканину твору і трагізм, і гумор, і любовну та детективну інтригу, і цілі сторінки енциклопедичних знань та переказів, описати довоєнний Львів так живо, так смачно – для цього треба було оволодіти неабиякою майстерністю і неабиякими знаннями. Українцям текст у такому історичному світлі давно був потрібен».



Крім тогоЮрій Винничук працює над унікальною поетичною антологією. Відомий львівський письменник готує видання, присвячене 300 українським поетам, які загинули у першій половині ХХ сторіччя. «Такої антології в Україні ще ніхто не робив. Вже декілька років над нею працюю. – зазначив пан Винничук. – Були дослідження, але не такі масштабні. Опрацював багато документів, які раніше були засекречені й ніхто про них не знав».

Немає коментарів:

Дописати коментар