суботу, 19 січня 2013 р.

Подивитись! "Звичайна справа". Нове українське кіно.

"У бізнесі потрібно мислити глобально...Спочатку треба написати програму. Так..."Енергетична безпека України"... Під цю програму держава виділяє фінансування. Потім...Потім ми збираємо гівно з усієї країни і направляємо його до Чорнобиля. Там заливаємо його в аварійний реактор. Гівно кипить... виділяє метан... метан це газ. Газ закачуємо до труби, забезпечуючи економіку України на багато років... А надлишок???... !!!!Надлишок...ми направляємо до Європи! І за це нас приймають до Євросоюзу."
  
Цей креативний бізнес-план належить одному з головних героїв нового українського фільму "Звичайна справа", прем'єра якого, сьогодні 18 січня, відбудеться одночасно у 40 кінозалах країни.

18 січня одночасно у 40 кінозалах країни стартує масштабний український прокат першого ігрового повнометражного кіно Валентина Васяновича «Звичайна справа» з Тарасом Денисенком та Віталієм Лінецьким у головних ролях. Дистрибуцію фільму здійснюватиме Володимир Філіпов – продюсер і дистриб’ютор фільму «Той, хто пройшов крізь вогонь» Михайла Ілієнка.
Фільм вже пройшов «випробування» одеською публікою на цьогорічному Міжнародному одеському кінофестивалі, отримавши спеціальну нагороду «Дон Кіхот» від Міжнародної федерації кінопреси.

Режисер фільму Валентин Васянович стосовно стану сучасного українського кіна висловився образно - "Пацієнт прокидається після летаргічного сну. За останні два роки запустилась велика кількість нових проектів і скоро, маю надію, ми їх побачимо. Це стало можливим завдяки голові, тепер вже Державного агентства з питань кіно, Катерині Копиловій. Її заслуга в тому, що вона спробувала втілити в Україні європейську модель кіновиробництва, а саме французьку і польську. Тепер конкурси на отримання держпідтримки відбуваються відкрито і публічно і кожен бажаючий може бути присутній під час презентацій цих проектів. Думаю, що за 4-5 років ситуація має помітно змінитися."

Про фільм - "Буває досить важко знайти потрібну назву для фільму на етапі написання сценарію.
Валентин Васянович
Так трапилось із «Звичайною справою». Спочатку сценарій називався «Подорож ідіота», запустився у знімальний період з назвою «А Ви граєте в шахи?», під час зйомок художник-постановник Влад Одуденко запропонував назвати фільм «Звичайна справа», це трапилось під час роботи над дуже незвичайною сценою, в котрій антагоніст перетворюється на харизмата. Мені ця ідея сподобалась і назву було змінено."
Про своє кіно - "Авторське кіно тому і авторське, що за кожним словом стоїть автор. В мені вільно уживається і рефлексуючий герой Тараса Денисенка і нестримний пройдисвіт Віталія Лінецького. Я можу і написати сценарій і вибити на зйомки грошей."
Тарас Денисенко
Віталій Лінецький

Про мову( а вона у фільмі тільки українська!!!) - "На жаль, проімперські штампи глибоко засіли в головах людей і продовжують тиражуватися навіть молодими журналістами. Якщо це не суржик з матом, то це не вірогідно.
Для того, щоб знищити мову її потрібно підмінити сурогатом, тобто суржиком. Привчити до нього велику кількість людей, тим самим розмиваючи цінність справжньої української мови. А коли переважна більшість людей почне говорити суржиком, тоді чужий дядя скаже, а навіщо вам той ерзац, ось беріть «вєлікій і могучій» та «розгаварівайтє наздаровьє».
Виходить, що критики рафінованості грають на стороні чужого дяді. Треба працювати над собою і вдосконалювати інструмент спілкування та ідентичності."





2 коментарі:

  1. Когда фильм появится в интєрнєте ?

    ВідповістиВидалити
  2. Наразі поки не відомо чи фільм вже "оцифрований", проте один з сайтів - http://kinoclone.com/zvichajna-sprava-smotret-onlajn-v-horoshem-kachestve/ - стверджує, що у найближчому часі мають його демострувати.

    ВідповістиВидалити