пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

Подивитись. Кінопрем'єри, що варто не пропустити.

2013 рік вже повноцінно заявляє про себе. Кінопрем'єри початку року цікаво окреслюють те чим сьогодні живе людство. Що саме турбує всіх і окремі народи. Громадянська війна і ревучі двадцяті роки в Америці, селянське повстання у Сибіру і перший порнофільм Ларса фон Трієра...
Швиденько занурюйся у підкаст і обирай собі фільм до смаку.








"Майстер" - режисер Пол Томас Андерсон
 Прем'єра в Україні - лютий


Картина наскільки видатна, настільки й загадкова. Під оболонкою сатири на саєнтологію прихована притча про взаємини людини з Богом. Андерсон продовжує релігійні штудії, що було розпочато у фільмі «Нафта». Крім того на екран повернувся Хоакін Фенікс -у його найкращій ролі.
 Драма про відносини між главою і засновником релігійної секти і його молодим помічником в Америці початку 50-х. У ролях: Хоакін Фенікс, Філіп Сеймур Хоффман, Емі Адамс. На кіно фестивалі у Венеції-2012 відзначений як - Кращий режисер і кращі чоловічі ролі.


"Лінкольн" - режиссер Стівен Спілберг

 Прем'єра в Україні - лютий


 Головний «весільний генерал» американського кіно - фільм про національного героя і лідера, знятий режисером № 1. Нудотна, але історично важлива хроніка прийняття 13-ї поправки до Конституції США. Найцікавіше за все дивитися на обличчя виконавця головної ролі - видатного, без заперечень, актора Деніела Дей-Льюїса.




 "Видатні майстри" - режиссер Вонг Кар-Вай

 Прем'єра в Україні - березень
 Гонконгський геній-формаліст повертається на екрани після п'ятирічної паузи. Біографія легендарного Іп Мана, вчителя Брюса Лі і популяризатора бойових мистецтв. У головній ролі - улюблений актор Вонга Тоні Люн, поруч з ним красуня Чжан Цзиі.




 «Хроніка арканарскої різанини" - режисер Олексій Герман
 Прем'єра -  квітень.


 Очікування розтягнулося майже на півтора десятиліття, адже Герман обіцяв, що, незважаючи на складнощі зі здоров'ям та інші перешкоди, вже навесні покаже свій новий фільм -  екранізацію культових «Важко бути богом» братів Стругацьких з Леонідом Ярмольником в головній ролі.


«Великий Гетсбі" - режисер Баз Лурман
 Світова прем'єра - травень

 Довгоочікувана екранізація культового роману Фіцджеральда. «Ревучі двадцяті». В оболонці пророчого смутку автор передбачав гіркий кінець епохи - біржовий крах і Велику Депресію - в самому її розпалі. Австралійський майстер постмодерністського розумного кітчу, Лурман зняв фільм у 3D c Леонардо ді Капріо в головній ролі.

 «Тихоокеанський рубіж» - режисер Гільєрмо дель Торо
 Світова прем'єра - липень

 Найвинахідливіший фантазер сучасного кіно все-таки зробив новий фільм. Його головні герої - величезні монстри, що піднялися з дна океану і гігантські роботи, створені для боротьби з цими чудовиськами.




 «Довге щасливе життя» - режисер Борис Хлєбніков
 Прем'єра - дата невідома

 Історія фермера з сибірської глибинки, що вирішив не здаватися корумпованій владі і прийняти бій наодинці. Сухий, жорсткий, лапідарний і вбивчо точний фільм про російський ідеалізм, який рано чи пізно поховає всіх.





«Вічне повернення» - режисер Кіра Муратова
 Прем'єра в Україні - літо

 Оманливо легковажний маніфест самого незвичайного пострадянського режисера. 21-я стрічка Муратової про зйомкі фільму, що стався. Кожна сцена повторюється кілька разів у виконанні різних пар акторів. У ролях - всі улюблені актори Муратової, від Ренати Літвінової до Олега Табакова.


 «Німфоманка» - режисер Ларс фон Трієр
 Світова прем'єра - липень

 Данський провокатор обіцяв, що його новий фільм буде порнографічним і, щонайменше, чотиригодинним. Центральні ролі в драмі про сексуальне життя головної героїні виконали Шарлотта Гензбур і Стеллан Скарсгард. Навколо них в'ються Шайа ЛаБаф, Віллем Дефо, Крістіан Слейтер, Ума Турман і Конні Нільсен.

Немає коментарів:

Дописати коментар