пʼятницю, 14 грудня 2012 р.

Почитати. Андрій Кокотюха "Червоний"

Заздрість не найкраща риса характеру. Підозрюю, що саме від заздрощів хтось намагається звинуватити Андрія Кокотюху в легковажності, аргументуючи своє злістне слиновиділення тим, що на написання своїх романів він витрачає не більше 3-х місяців.
Роман "Червоний" Андрій, за його словами, написав взагалі за два з половиною місяці... А до того... кілька років був "вагітним" цією темою.




Спочатку був кінець. Саме так. Андрій знав чим повинен був бути завершений роман, а вже на стовбурі завершеності він виростив сюжетну лінію, героїв, події... Допомагали йому в цьому очевидці, відставний чин КДБ та в'язні Лук'яновської буцегарні...








Роман Андрія Кокотюхи побудований за біблійським принципом. Таке собі євангеліє від Мєнта, КДБешніка, та Ворога Народу про отамана УПА Данила Червоного. Завдяки спогадам цих людей, чиє життя перетнулось з життям Головного Героя, ми у доступній літературній (практично пригодницькій) формі дізнаємось про реальний документальний факт - бійці УПА, що потрапили в "сов'єтські" концтабори переламали тоді хребет "блатному" свавіллю і навели там "громадянський" лад. Заставили себе поважати. Разом з тим, саме в цей період існування усіляких "гулагів" починаються масові протести, бунти та спроби втечі.
Загартовані у боях, натхнені власною гідністю і національною гордістю, вояки УПА і в цих нелюдських умовах залишались вірними собі. Можливо не всі. Але такі як Данило Червоний.
Головний герой є уявним. Людини с таким іменем не існувало, проте існували чоловіки з такою долею.
Честь ім і слава!!! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар