пʼятницю, 28 грудня 2012 р.

Подивитись. "Тіні незабутих предків." Нове українське кіно.

У Києві завершуються зйомки фільму "Тіні незабутих предків" режисера Любомира Левицького. Це такий собі український молодіжний трилер знятий в естетиці американських "Сутінків. В ролях Ольга Сумська, Дмитро Ступка і для ще більшого успіху та якості знімати фільм із США приїхав досвідчений оператор Марк Еберлі. Він, до речі, брав участь у знімальному процесі американських "Сутінків"...







Пам'ятаєте як у мультику - "Клієнт більш живий ніж мертвий, чи більш мертвий ніж живий?" Це питання безпосередньо стосується українського кіна. Назвати наш кінематограф неіснуючим... язик не провертається, а сказати, що він існує - дурня. Ті кілька україномовних стрічок, що час від часу з'являються з небуття і знятті на невідомо звідки взяті гроші, призначені скоріш продемонструвати чи то собі чи то громадськості, що "ОСЬ ДИВІТЬСЯ! ВОНО ТУТЕЧКИ, ОЦЕ-Є УКРАЇНСЬКОЄ КІНО".
Як на мене, то чимось некрофілійним від цього віє. Такий собі живий мрець. Хай не ображаються ті, хто знімає в Україні російськомовне кіно, на російські гроші з деякими українськими акторами - у мене язик провернеться сказати, що ЦЕ КІНО НЕ-УКРАЇНСЬКЕ. Наприклад Кіра Муратова без сумніву геніальний режисер, проте беруть мене сумніви, що вона погодиться назвати свої фільми українськими (най я би помилявся). Українські вони територіально, а не по суті...
А відтепер маємо новітній есперимент. "Тіні незабутніх предків". Любов і кров, бійки з ножами і втеча по темному лісу, а там хтось уже копає яму - все це, мабуть український, трилер замішаний на моторошній українській легенді про старовинний амулет, що не дасть силам зла підкорити світ. Цю містичну історію сорок днів знімали спочатку в Карпатах, потім у наймальовничішому виші України Чернівецькому Університеті. І от у Києві зйомки останніх сцен.
Цікаво, що творці фільму спробували просунути цей проект як "народний" і тому на офіційному сайті (http://tinimovie.com.ua/) було оголошено про збір ідей та проведення кастингу для всіх бажаючих взяти участь у проекті. Було запроваджено голосування за можливих новачків. Пізніше ми дізнаємось наскільки це виявилось ефективним. Таланти, які б найкраще вписалися в тінейджерське кіно, режисер шукав по всій Україні. І справді - попри зірок, більшість акторів фільму - невідомі або й дебютанти.
Паша Лі(роль Вови)

Дмитро Ступка(рольВані)

Богдан Юсипчук(роль Артура)

Роксолана Кравчук (роль Юлі)

Софа Галабурад (роль Рути)

Олена Мусієнко (роль Анжели)
Владислав Никитюк (роль Захара)
Марина Шако (роль Ляни)
У вигляді приємного промо варто повідомити, що трилером "Тіні незабутих предків" українського режисера Любомира Левицького зацікавились дистриб’ютори з понад 10 країн світу. Днями, виконавчий продюсер фільму Жан Даніель Захаріас представив кінопроект на міжнародному кіноринку у Москві, крім того він повідомив, що маючи лише тизер, фільм вже потрапив до програми одного з румунських кінофестивалів. 
Прем'єра фільму запланована на середину червня 2013 року. Отже пропоную поки переглянути його перший офіційний тризер:
і другий неофіційний:


Немає коментарів:

Дописати коментар