пʼятницю, 21 грудня 2012 р.

Квітник порадник. Ефективний спосіб від переїдання на новорічні свята: наїстися донесхочу

Автор книги "Хімія жиру" доктор Клер Аллардайк з Великобританії пропонує парадоксальний спосіб профілактики новорічного переїдання. Він радить ... наїдатися по-максимуму.
 Виявляється, для того, щоб не набрати багато зайвих кілограмів за довгий святковий сезон, зовсім не потрібно класти собі в тарілки половинки порцій і рахувати калорії. Навпаки, під час новорічного бенкету рекомендується накласти у велику тарілку улюбленої їжі з надлишком. І уважно оглянути порцію, щоб перейнятися її розміром. Після цього має наступити відчуття насичення, яке вбереже нас від подальших "перекусів" і переїдання. А саме через них ми набираємо зайві калорії.



Доктор Клер Аллардайк не сумнівається в тому, що одна велика порція індички з гарніром куди більш ефективно захищає від переїдання а під час різдвяних банкетів, ніж половина порції і підрахунок калорій.









Справа в тому, що наш мозок впливає на формування в організмі відчуття ситості. Якщо ми з'їдаємо маленьку порцію, і мозок розуміє це, то вже дуже скоро в животі народжуються голодні спазми. Вони і спонукають нас з'їсти "ще шматочок", а потім ще і ще.












 "Наша пам'ять утримує в собі розміри порцій, і якщо вони недостатні, то ми ніколи не відчуємо насичення, - говорить доктор Аллардайк. - Наповнюйте тарілку доверху, але лише один раз. У мозку є мерзенна риса - він пам'ятає про першу порцію, але "забуває" другу і третю. Тільки перед тим, як почати їсти, ретельно розгляньте тарілку з їжею, візуалізуйте її. Таким чином ваш "суперкомп'ютер" запам'ятає те, що ви з'їли".








 А любителі здорового харчування можуть наповнити тарілку овочами, а не жирною смаженою картоплею - це самий здоровий і корисний гарнір.
Всім хто дочитав - СМАЧНОГО!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар